Tom Melotte wint eerste HAC Cul Cup 

HAMONT/REGIO – Na drie voorrondes en een spannende finale is vrijdagavond de winnaar van de allereerste editie van de HacCulCup bekendgemaakt in De Walburg. Tom Melotte uit Hasselt mag zich de winnaar noemen van deze comedy wedstrijd georganiseerd door Wauwie Entertainment en Communicatie en HAC Weekblad. 

Door Jana Poukens

Met zijn ukelele en zijn warme persoonlijkheid wist Tom het publiek te charmeren en kon hij, met slechts 5 stemmen verschil, de trofee wegkapen van Hans Verbaarschot  die op de tweede plaats strandde. Het mag gezegd worden: de eerste editie van de HacCulCup was een groot succes. Met drie goed bezochte voorrondes in Soerendonk, Neerpelt en Budel volgde een gezellige finaleavond met 7 diverse acts. 

Het opzet van de HacCulCup was dan ook om iedereen die, op welke manier dan ook, grappig is (of zichzelf grappig vindt) te verenigen in een leuke wedstrijd. De 7 beste artiesten die door zowel de jury als het publiek werden verkozen tot ‘grappigste’ kregen in De Walburg 20 minuten de tijd om te overtuigen. En er wérd gelachen! Arie Schoofs kreeg de moeilijke opdracht om als eerste het podium te betreden. De voorbereidingen op zijn 25-jarig huwelijksfeest zorgden voor heel wat leuke situaties die hij graag deelde met het publiek. Tom van Osch uit Budel én welbekende tonprater in de regio had dan weer inspiratie gevonden bij zijn zwangere vrouw. Zijn anekdotes werden beantwoord met enkele flinke lachsalvo’s, maar Tom moest zich op het einde van de avond tevreden stellen met een derde plaats. De eerste stand-upcomedy act van de avond kwam er van Thijs van Litsenburg. Als rosharige door het leven gaan levert blijkbaar heel wat hilarische momenten op. En dat zullen we geweten hebben! Toch had het publiek meer sympathie voor de onlangs van zijn vrouw gescheiden Hans, zo bleek uit de stemming. Hans Verbaarschot kreeg het publiek goed mee in zijn verhalen waarom zijn vrouw het was afgetrapt. Een welverdiende tweede plaats. Na de pauze maakten we kennis met de paranormale kracht van stand-upper Arjan Evertz. Veel interactie met het publiek en enkele knallende moppen, maar toch kon Arjan zijn optreden niet verzilveren. Daarna was het een kwestie van snel zijn, want de oneliners die ‘diktator’ Wichard de Benis volgde elkaar in sneltempo op. Met politieke situaties en historische gekkigheden kon hij het publiek zeker bekoren. Afgesloten werd er met de beste act van de avond. Tom Melotte, de enige Belg ook trouwens die de finale van de HacCulCup had bereikt, wist het publiek te bekoren en mocht de geldprijs van €250 én de HacCulCup trofee in ontvangst nemen. Daarna werd er nog tot in de vroege uurtjes nagepraat over de acts van de avond in het charmante Walburgcafé. 

De foto’s zijn gemaakt door Jos Meusen