Vl@s Noord-Limburg bezoekt GVT in Tilburg 

PELT – Met een bezoek aan een van Nederlands grootste transportbedrijven heeft Noord-Limburg een zeer leerrijk bezoek gebracht aan GVT. Het staat voor transport en logistiek. De grootste bedrijvigheid vindt ‘s nachts plaats. Het nabij gelegen CoolBlue levert immers elke bestelling binnen 24 uur. De montagefabriek van Tesla bevindt zich daar ook. Elke container die binnenkomt uit Amerika heeft vier tesla’s aan boord die nog afgemonteerd moeten worden. GVT bezit ongeveer 350 trekkers en een 700 opleggers en elke dag zijn er meer dan 300 trucks onderweg. De directeur zelf heeft Vl@s een 3 uur lange inkijk gegeven in zijn bedrijf. Ze beschikken over een eigen spoor voor laden en lossen van containers. Ze zijn in staat om treinen van 700 meter klaar te zetten voor transport. Deze treinen rijden 3 keer per week naar Polen en elke 15 dagen is er een trein naar Zhangdu, een centrale stad in China met 17 miljoen inwoners. In Kazachstan is er een vertraging van 3 dagen, immers, in dat land moeten alle containers overgeladen worden want de spoorbreedte is daar anders. Zhangdu is het centrum voor de fabricage van chips en computers. Tegelijk fungeert het als een verdeelcentrum naar de aan de zee gelegen grote steden. GVT bezit een eigen haven, gelegen aan de rivier dient als overslagplaats voor containers. Daar staan ook containers van de Firma Essers waarmee zij ook regelmatig samenwerken. Kortom: een eye-opener voor iedereen die wel eens camions met containers ziet. De leden Vl@s hebben nu gezien wat er aan voorafgaat. In de namiddag gingen ze nog eens (zoals 60 jaar geleden) naar de dieren in de Beekse Bergen. Tucana heeft blijkbaar een lekkere bus want de giraffen likten de voorkant schoon. Zij hebben geen stoeltje nodig voor de hoge vensters. Ook het wandelen dicht bij de beesten was weer een echte herinnering aan vroeger. Kortom, een zeer geslaagde uitstap.