Vrouwen FCC beleven puntloos weekend 

CRANENDONCK – Allereerst was het de beurt aan VR2 van FC Cranendonck om af te trappen tegen Tivoli uit Eindhoven. Een bekende tegenstander waartegen VR2 het al een aantal jaren lastig heeft. Tivoli kent ook dit jaar weer een goede seizoenstart en draait bovenin mee. De ploeg uit Cranendonck had ook deze keer weinig in te brengen. Het was moeilijk om situaties voetballend op te lossen en er werd continu druk uitgeoefend op de Cranendonckse verdediging. Ook de vandaag debuterende keepster Mariëlle kon een grote uitslag voor het zevental niet voorkomen. De eindstand was 0-7 en wacht VR2 nog steeds op de eerste punten.

Om half 11 was het de beurt aan VR1 om de zeperd van twee weken geleden goed te maken. RKHBS was de tegenstander die er zondag alles aan gelegen was om het gat van 3 punten met FCC te verdubbelen. De wedstrijd kende een bizarre start, want na 6 minuten voetbal stond er al 1-3 op het scorebord. Nog nooit kreeg FCC VR1 zo snel 3 doelpunten om de oren. Na 2 minuten viel de eerste goal voor RKHBS, waarna FCC direct vanaf de aftrap gelijk kon maken. Karin plaatste de bal in de verre hoek na een goede actie via de rechterkant van Robin en kon er opgelucht adem worden gehaald. Helaas was dit van zeer korte duur want direct daarna kon RKHBS nog twee keer op bijna identieke wijze scoren. Opkomende spelers werden niet aangepakt en de onrust werd direct afgestraft. Zuur, want dit was niet wat FCC voor ogen had. Na deze spetterende beginfase keerde de balans terug in de wedstrijd en was het FCC dat driftig op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Duels werden gewonnen, maar in de passing ging er te veel mis waardoor er ontzettend veel energie moest worden geleverd om de bal weer te heroveren. RKHBS was nog een keer doeltreffend en breidde de score zelfs uit naar 1-4. Toch gaf FCC niet op en probeerde kansen te creëren. Vlak voor rust stuurde Helma met een steekpass Jessy alleen op de keeper af, maar zij zag haar inzet naast gaan. Hier hadden de dames zichzelf moeten belonen om nog wat extra geloof te hebben voor de 2e helft. Na rust nam de tegenstander wat gas terug en liet de bal rustig rond gaan. FCC probeerde druk te zetten op de helft van de tegenstander, maar dit lukte maar mondjesmaat. Wendy kon een keer uithalen, maar zag haar goede schot gepareerd worden door de keepster. FCC kwam wel wat meer aan voetballen toe en hield achterin de het doel verder schoon. Het kwaad was echter al geschied in de eerste zes minuten van de wedstrijd. VR1 stond wederom met lege handen na 90 minuten en heeft pas 1 schamel punt weten te behalen. Volgende week speelt het vrouwenelftal de uitwedstrijd tegen koploper SVC2000 uit Roermond. Een nieuwe kans om punten te sprokkelen.