Sterker Bladella verslaat sv Budel

BLADEL – sv Budel is na een nederlaag bij Bladella niet langer koploper in de 3e klasse D. De thuisploeg uit Bladel was over 90 minuten gezien de terechte winnaar, maar dat deze overwinning tot stand kwam middels een onterechte penalty was achteraf wel zuur voor de mannen van Walter van Ommeren. Voor rust hielden beide teams elkaar behoorlijk in evenwicht, maar vlak voor rust kwam sv Budel toch op voorsprong door een eigen doelpunt van Bladella na een schot van Jasper Beerten. Na rust schakelde Bladella een tandje bij en moest sv Budel de tegenstander tegenhouden. Na 55 minuten kwam Bladella op gelijke hoogte toen Roy Claassen in eigen doel kopte. Ondanks de druk van Bladella bleef sv Budel op de been, maar toen scheidsrechter Dorsman wel erg makkelijk naar de stip wees, was ook doelman Don Driessen opnieuw verslagen. In de slotfase werd het een prachtige strijd, waarbij zowel Bladella als sv Budel nog had kunnen scoren, maar goed keepers- en verdedigingswerk voorkwam dit en dus moest sv Budel de tweede nederlaag van het seizoen slikken.

Door de nederlaag neemt Bladella de koppositie over. Terecht, want de ploeg uit Bladel had afgelopen zondag het beste van het spel. sv Budel staat nu op een keurige tweede plaats en speelt aanstaande zondag thuis tegen Wilhelmina Boys en moet ook deze wedstrijd zien te winnen om de druk op Bladella zo hoog mogelijk te houden. De wedstrijd is op het eigen sportpark in Budel en begint om 14.30 uur.

Onderschrift foto: Jasper Beerten houdt meerdere spelers van Bladella van zich af. (foto: vv Bladella)