Magda Mendes brengt rijk georkestreerde Portugese muziek

VALKENSWAARD – Op zaterdag 9 november staat Magda Mendes met haar theatertour ‘Oliveiras’ bij Theater De Hofnar.

Valkenswaard – Tijdens de voorstelling neemt Magda je mee op reis naar het vergeten platteland van Portugal. Tussen de Portugese liedjes door vertelt ze in het Nederlands over haar vader, over hoe de bewoners en de bomen van deze streek zonder stem achterbleven en over hoe ook deze wortels aan haar trekken sinds ze haar geboortegrond heeft verlaten. ‘Oliveiras’ is naast een Portugees verhaal ook een universeel verhaal. Op veel plekken wonen mensen die net als zij hun wortels elders hebben, die leven met het gevoel dat ze ver weg zijn van hun geboortegrond en die op hun eigen manier proberen zich ergens anders thuis te voelen.

Met ‘Oliveiras’ brengt ze zelfgeschreven, rijk georkestreerde Portugese muziek. Voor dit programma wordt haar vaste trio versterkt door een vijfkoppig blazersensemble. Op deze manier ve rvaagt met ‘Oliveiras’ de grens tussen wereldmuziek en klassieke muziek. De combinatie van de Zuid-Europese wereldmuziek met de West-Europese kamermuziek zorgt ervoor dat het programma een filmisch karakter heeft gekregen. Hierdoor spreekt dit nieuwe werk niet alleen de liefhebbers van Portugal en wereldmuziek aan, maar ook liefhebbers van kamermuziek. Haar concurrenten waren Waylon en Ruben Hein, maar toch ging de Gouden Notenkraker 2018, een prijs voor en door muzikanten, naar de Portugees-Rotterdamse zangeres Magda Mendes. De Gouden Notenkraker is een vakprijs voor de meest opvallende muzikale prestatie van het afgelopen jaar. Reserveren van kaarten voor deze voorstellingen kan op www.hofnar.nl, aan de kaartverkoopbalie (ma t/m vr 09.30 tot 17.00 uur of één uur voor aanvang van elke voorstelling) of via 0031 40-2074020