Zusjes Heesakkers winnen samen 3 medailles op NK Zeemeerminzwemmen

Het NK Zeemeerminzwemmen vond afgelopen weekend plaats in zwembad De Geusselt te Maastricht. Dit was de tweede editie van het Nederlands Kampioenschappen, welke twee jaar terug in Utrecht werd gehouden. 

Loïs (12 jaar) had de eerste keer ook deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschappen. Ze moest daardoor de zilveren medaille op het Parcours D’Elegance verdedigen. Dat gebeurde met succes! Ze zwom foutloos haar parcours en won daarmee goud. Hierdoor mag ze in haar klasse zich Nederlands Kampioen noemen. 

Laís (10 jaar) volgde het voorbeeld van haar grote zus. Voor haar was deze deelname aan het NK de eerste keer en won zilver op een half puntje verschil van haar voorganger, die er met goud vandoor ging.  Alsmede op Parcours D’Elegance. Een knappe prestatie van haar. Vol concentratie moest zij van de zussen als eerste aan de slag. Loïs gaf haar last minute tips en de meiden waren hierdoor erg goed gefocust op hun doel. 

Maar dat was nog niet alles. Beide zussen zwommen ook mee op de wedstrijd  50 m. vrije slag. Laís behaalde een derde plaats binnen de serie met 58.69 sec. , maar dat bleek onvoldoende te zijn voor een bronzen medaille. Loïs daarentegen zwom in haar klasse met 50.70 sec. naar zilver. 

Groot feest werd het dus voor de Budelse zussen! Loïs vond het erg speciaal dat voor haar het Nederlands volkslied werd afgespeeld. Toch een eervolle traditie. Ook haar zusje genoot van het moment. Vanaf haar eerste zwemles heeft Loïs volgehouden dat ze ooit een professioneel zeemeermin zou worden. Dat laatste heeft ze afgelopen jaar bereikt, maar nu wordt het extra beloond met een gouden plak. Een hartenwens welke in vervulling ging. Laís gaat ook vol trots verder met zeemeerminzwemmen. Ze heeft nog enkele diploma’s te behalen voordat ze zover is als haar grote zus, maar goed voorbeeld doet volgen. Ook zij heeft het doorzettingsvermogen en de droom om hier ver mee te komen.