De Budelse Comedie presenteert ‘Kloosterchemie’ 

BUDEL – In ‘Kloosterchemie’, de nieuwe theaterproductie van De Budelse Comedie, staat “Residence Morgenstond”, een oud klooster, centraal. Een klooster dat nu dienst doet als een woongemeenschap van mensen van divers pluimage. Tussen al deze mensen ontwikkelt zich een zekere chemie, soms vriendschappelijk, soms afstandelijk of afwijzend, maar ze vormen samen de woongemeenschap in “Residence Morgenstond”. Het oude klooster heeft veel achterstallig onderhoud. Met de komst van Willem komt er wat meer leven in de brouwerij. De bewoners krijgen de gelegenheid om extra geld te verdienen om daarmee wat te doen aan onderhoud en vervanging. Elke bewoner heeft op zijn of haar manier inbreng in de gezamenlijke wooneenheid. Maar is er voldoende chemie tussen de bewoners om dit samen voor elkaar te krijgen? Als het gerucht rondgaat dat Residence Morgenstond verkocht gaat worden, melden zich verschillende geïnteresseerden. Wat nu? Wordt de Residence opgeknapt, kunnen ze er blijven wonen? De potentiële kopers hebben ieder zo hun eigen plan met het complex. Uiteindelijk wordt het toch spullen pakken en elders onderdak zoeken. Maar dan komt er nog een onverwachte bezoekster, wat kan die nog betekenen? Hoe ze dat klaarspelen is voor u nog een vraag en daar kunt antwoord op krijgen tijdens de voorstellingen van “Kloosterchemie”, een komedie in 3 bedrijven, geschreven door Huub Schreurs en Michel van Rijswick, onder regie van Piet Fransen.

Wij spelen op zaterdag 16, zondag 17, zaterdag 23 en zondag 24 november in De Borgh te Budel, telkens om 20.00 uur, of op zondag 24 november tijdens de  matineevoorstelling om 14.00 uur. Voor de Budelse Comedie is het een grote uitdaging om ook in de nieuwe cultuurzaal van de Borgh goed voor de dag te komen. Niet alleen voor de spelers en regisseur, maar ook voor de iedereen achter de schermen! Toegangskaarten, met genummerde zitplaatsen zijn, verkrijgbaar aan de receptiebalie van de Borgh te Budel tijdens hun normale openingstijden. Voor meer info kan u contact opnemen met Math Roost via tel: 0031 495- 492253 of per mail: [email protected]

Foto Peggy van Rijswijk