Allerzielenconcert 2019

NUENEN/VALKENSWAARD – In 1984 veroverde de film Amadeus over het leven van Mozart de harten van miljoenen mensen in de hele wereld. Deze ontroerende film over een van de grootste componisten uit onze geschiedenis werd bekroond met maar liefst 8 Oscars, reden genoeg om de minstens zo indrukwekkende muziek uit deze film op het programma te zetten van het Allerzielenconcert 2019 ter nagedachtenis van de overledenen. De concerten vinden plaats op zaterdag 9 november in de H. Clemenskerk aan het Park in Nuenen, aanvang 20.00, en op zondag 10 november in de Nicolaaskerk aan de Markt in Valkenswaard, aanvang 15.00 uur. Kaarten in de voorverkoop a €15 zijn on-line te bestellen via www.tomsuters.nl

Het programma volgt globaal de verhaallijn van de film met gedeelten uit de ouvertures van ‘die Entfühung aus dem Serail’ en ‘Don Giovanni’ en de pianoconcerten nr. 20 en 22. Het concert met muziek uit de film Amadeus door wordt verzorgd door projectkoor Lux Aeterna, vocale solisten en pianist  Mark van Nispen begeleid door het Valkenswaards Kamerorkest. De dirigent is Tom Suters.