Ledub dames 1 verliest met 3-1 van VC Velden DS 1

BUDEL – Deze week stond de thuiswedstrijd tegen Vc Velden DS 1 op het programma. Door veel blessures in onze selectie hadden we het een en ander te regelen om een volwaardig team op te stellen. Gelukkig wilde er wat oude bekende meedoen, bedankt Lot en Annie, en hadden we wat toppers van dames 2 die ons uit de brand wilde helpen. 

Door Nikki Wouters

Foto Jos Meusen

Afgelopen week stonden de trainingen dan ook in het teken van afstemming en gewenning.
Ons doel was om een set te winnen. Lukte dit niet dan zouden we voor de volgende set gaan, lukte dit wel dan zouden we voor twee sets gaan enzovoort. Daarnaast werd in de bespreking door onze coach Dennis benadrukt dat we energie moesten geven!

Op het wedstrijdformulier stonden maar liefst 12 speelsters en een hele bedoel staf leden waaronder Dokter Saar en assistent coaches Jan en Juul.
De eerste set moesten we nog even wennen aan elkaar in het veld. Er stond een andere passlijn dan gebruikelijk en er waren wat andere aanvalsopties. Dit wisten we al redelijk snel op te pakken maar Velden had hier geen last van en trok met mooi spel deze eerste set naar zich toe met 25-21.
De tweede set besloten we om nog meer energie te geven en wat minder risico te nemen in de service maar nog wel goede druk te houden. De tweede set begon met een gele kaart voor de tegenstander door een mooie ace waar ze het niet mee eens waren. De energie wierp zijn vruchten af, deze was goed aanwezig en er werden mooie punten gescoord. Dat zorgde voor een 25-21 winst!!
Voordat de derde set werd gestart werd er besproken dat we goed stonden te spelen en we gingen zoals afgesproken voor een tweede set winst. We begonnen deze set goed en wisten een voorsprong te behalen. Helaas zat deze set de scheidsrechter niet bepaald mee en stond Velden lekker te ballen waardoor we weer gelijk kwamen. Daarna werd het hard werken voor elke bal maar trok hier Velden weer aan het laatste eind 26-24 winst voor Velden.
Voor de vierde set was het duidelijk: energie erin houden en gaan voor die 5-setter. Helaas konden we in deze set de energie niet hoog genoeg houden om er een waardig potje van te maken. En ook ons team moest geloven aan een gele kaart. Deze set verloren we met 25-16.
Dit zorgt voor een 3-1 verlies van deze 6e competitie wedstrijd tegen VC Velden DS 1.

Volgende week spelen we om 15 uur tegen VC WIK Groot-Ammers dames 1 in Groot-Ammers. We gaan deze week weer hard trainen en hopen dat de blessures herstellen en dan zien we jullie allemaal in de Reiger in Groot-Ammers op zaterdag 9 november!