sv Budel vergeet koppositie te pakken tegen Wilhelmina Boys

BUDEL – sv Budel had, achteraf gezien, in de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina Boys de koppositie in de 3e klasse D weer over kunnen nemen van Bladella, maar vergat te winnen van de jonge ploeg van Wilhelmina Boys. sv Budel kwam voor rust op voorsprong door een treffer van aanvoerder Rik Bogers, maar vlak na rust kwamen de bezoekers uit Best op gelijke hoogte. In het restant van de wedstrijd was sv Budel absoluut de bovenliggende partij, werd sv Budel een zuivere strafschop ontnomen, maar werd er uiteindelijk niet meer gescoord. De koppositie werd uiteindelijk wel gepakt, maar op doelsaldo blijven Bladella en Gestel boven sv Budel staan. Met nog één wedstrijd te gaan is de kans op de eerste periodetitel door dit gelijkspel een stuk kleiner geworden.

Soms zit het mee, soms zit het tegen, maar een ding is zeker; het is verschrikkelijk spannend in de 3e klasse D. sv Budel staat mede aan kop met 13 punten uit 7 wedstrijden. Het is zelfs zo spannend dat Hapert, dat momenteel op een 12e plaats staat en formeel dus op een degradatieplek staat, medekoploper is op het moment dat de ploeg hun twee inhaalwedstrijden wint. SBC staat voorlaatste, maar heeft eveneens slechts zes punten minder dan het team van Walter van Ommeren. Zondag speelt sv Budel de lastige uitwedstrijd bij DBS. De wedstrijd start om 14.30 uur. Bij een overwinning van sv Budel en puntverlies van Bladella, Gestel én Hapert is sv Budel periodekampioen. Mochten Bladella, Gestel en Hapert ook winnen, dan zal de eerste periodetitel op doelsaldo beslist worden.