Mountainbiketocht WTC Blijf Jong Pelt 

PELT – Op zondag 24 november 2019 houdt WTC Blijf Jong Herent in Pelt haar jaarlijkse mountainbiketocht. De tocht is geschikt voor recreatieve en sportieve fietsers en maakt deel uit van de winterkalender van De Vlaamse Wielrijdersbond (VWB). 

De route loopt voornamelijk over onverharde paadjes en single tracks in en rond de Kolisbossen. Kortom een parcours waar zowel de ervaren mountainbiker zich kan uitleven, maar ook toegankelijk is voor minder ervaren mountainbikers en recreanten.

Er kan gekozen worden voor een afstand van 20, 30 of 40 km. Onderweg is er een uitgebreide bevoorrading met sportdrank, soep, fruit en diverse koeken.  Tevens is er een mobiel toilet aanwezig op de bevoorrading. Voor de jongeren is er een speciale Kidstour van 10 km. Bij aankomst is er een afspuitplaats voor de fietsen en is er een mogelijkheid om te douchen. Inschrijving en vertrek aan het Ontmoetingscentrum De Vranken, Herent 122 te Herent–Pelt. Op de belangrijkste invalswegen worden wegwijzers geplaatst.  Er is parkeermogelijkheid voorzien in de directe omgeving van het vertrek. Tevens is er een bewaakte fietsenstalling voorzien.  Er kan vrij vertrokken worden van 8.30 tot 10.30 uur.

Tarieven : leden VWB € 4,00 – niet leden € 6,00 – Jongeren geboren in 2003 of later : gratis. Voor verdere informatie kan je terecht bij Etienne Kerkhofs op tel. 0032 11 661250 of op de website www.wtcblijfjong.be.