Alex Ploeg: een zelfverzekerde jongen die het ook niet weet

MAARHEEZE – Soms stel je jezelf een ultimatum: bepaal wie je bent, wees sterk, wordt volwassen, stá ergens voor! Maar wat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? In zijn eerste solovoorstelling “Ultimatum”, vrijdag 15 november te zien in De Smeltkroes, is Alex Ploeg de zelfverzekerde jongen die ook allemaal niet weet. Alex Ploeg (1985) is prijswinnaar van diverse cabaretfestivals, maar wellicht het meest bekend van zijn televisiewerk. Hij acteert in programma’s zoals “Klikbeet”, “Foute vrienden” en “De Grote Improvisatieshow”, en schrijft daarnaast teksten voor “Dit was het nieuws” en “Cojones”. Voor dat hij het theater in ging met zijn solo voorstelling, was hij lid van het gezelschap Comedytrain.  In “Ultimatum” vertelt Alex met veel zelfspot over zichzelf. Over hoe hij, de dikkige anti-held, nooit een opleiding heeft afgemaakt, niet voldoet aan het ideaal van de stoere man en al geruime tijd ongewild vrijgezel is. Zelfs de elektrische gitaar die hij tijdens de voorstelling bespeelt, kocht hij om cooler te zijn dan hij eigenlijk is! Een klassiek coming-of-age verhaal kortom, dat door Volkskrant (****), Trouw (****) en NRC (****) enthousiast werd gerecenseerd, en waarmee hij meteen genomineerd werd voor de prestigieuze cabaretprijs Poelifinario.

Kaartjes voor deze voorstelling zijn te koop via de website www.de-smeltkroes.nl of aan de kassa voorafgaand aan de voorstelling, en kosten €16,00. De voorstelling start om 20.30 uur.

Foto: Alex Ploeg (fotograaf Diederik Bulstra)

Foto: Alex Ploeg (fotograaf Diederik Bulstra)