Hamont-Achel herdenkt Groote Oorlog

HAMONT-ACHEL – Traditioneel staan we bij 11 november stil bij het einde van Wereldoorlog l. Dit jaar is het extra speciaal want exact 75 jaar geleden werd Hamont-Achel bevrijd. De ‘Werkgroep voor Oorlogsherdenkingen RAF-Memorial Hamont-Achel’ en het stadsbestuur Hamont-Achel plannen daarom diverse activiteiten op zondag 10 november en maandag 11 november 2019.

Op zondag 10 november vindt er een hoogmis plaats in de Sint-Laurentiuskerk te Hamont. Deze start om 9.00 uur met een kort herdenkingsmoment aan het gedenkteken in de kerk met bloemenkransneerlegging. De dienst zelf wordt opgedragen ter nagedachtenis aan de vele oorlogsslachtoffers. Maandag 11 november 2019 start de officiële plechtigheid om 10.00 uur met een gezamenlijke plechtige eucharistieviering in de Sint-Monulphus en Gondulphuskerk te Achel. Aansluitend met de eucharistieviering volgt er een bloemenhulde aan het standbeeld. Hier brengt ook de Hamont-Achelse jeugd hulde aan de Hamont-Achelse slachtoffers. We sluiten de herdenkingsplechtigheid af in het Michielshof. Hier biedt het stadsbestuur een traktatie aan. Het einde van de plechtigheid voorzien we om 12.30 uur. Alle inwoners worden vriendelijk uitgenodigd deel te nemen aan deze plechtigheden.