Verrassing voor Sinterklaas

BUDEL – De Pieten willen dit jaar graag Sinterklaas verrassen tijdens de intocht in Budel. Sinterklaas komt namelijk al voor de 90e keer naar Budel en dat is reden voor een groot feest.  Maar hoe kunnen de Pieten dat nou aanpakken vanuit het verre Spanje?

Heel simpel, ze sturen een brief naar iemand van wie ze denken dat die kan helpen. En zo ontving Neeltje een brief van de Pieten. In deze brief vragen de Pieten of de kinderen van Budel een dansje willen leren om samen met de Pieten te kunnen dansen tijdens de intocht in Budel op zondag 17 november.  Neeltje heeft de hulp ingeroepen van Dance Vision. Want hoe kun je nu een dansje leren aan alle kinderen in Budel? De Pieten hebben wel gezegd op welk liedje gedanst gaat worden, maar daar zat geen instructie bij.  Samen met de dansjuffen en kinderen van Dance Vision heeft Neeltje daarom een dansinstructie gemaakt. Deze dansinstructie wordt gedeeld via de website en facebookpagina van Sint in Budel. De scholen en peuterspeelzalen ontvangen ook de dansinstructie, zodat op school ook kan worden gedanst. Het dansje is geschikt voor jong en oud, dus zelfs papa’s en mama’s, opa’s en oma’s en ooms en tantes kunnen meedansen.  De Pieten hopen dat alle kinderen in Budel mee komen dansen tijdens de intocht. Want hoor je de muziek en zie je de Pieten beginnen met het dansje? Ga dan naar de Pieten toe en begin mee te dansen. Als je liever meedanst terwijl je dicht bij papa en mama staat, mag dat natuurlijk ook! Het dansje zal tijdens de intocht meerdere keren worden gedanst en natuurlijk ook bij het Schepenhuis en in de Borgh. Samen maken we er een groot feest van! Voor meer informatie over de intocht is te vinden op de website www.sintinbudel.nl