Wereldoorlog I herdacht in Neerpelt

NEERPELT – Traditioneel stonden we op 11 november even stil bij het einde van Wereldoorlog I, dit jaar exact 101 jaar geleden. We startten de officiële plechtigheid met een herdenkingsmis in de Sint-Niklaaskerk opgedragen ter nagedachtenis van de vele oorlogsslachtoffers. De mis werd voorgegaan door onze Pastoor Innocent en mede verzorgd door de kinderen van het 6de leerjaar van basisschool Jaak Tasset. Aan het vredesmonument in de Norbertinessenlaan brachten we hulde aan onze 28 Neerpeltse helden die het leven lieten in de strijd van Wereldoorlog I.  Bloemenkransen werden er neergelegd door de Burgemeester en Jef Lenaerts, voorzitter van de Nationale strijdersbond afdeling Neerpelt. De kinderen lazen hun zelfgeschreven vredeswensen voor en legden deze dan neer aan het vredesmonument. Vervolgens werden de namen afgelezen van de 28 gesneuvelden en telkens werd er dan voor hen een roos neergelegd aan het monument. Daarna hield onze Burgemeester Frank Smeets zijn toespraak. Hij had het voornamelijk over vrede in de wereld en benadrukte dat we deze dag van herdenking zeker niet mogen vergeten. Tot slot blies Louis Trippaerts het te velde en de fanfare sloot af met de Belgische hymne en het Vlaamse volkslied.  Het gemeentebestuur bood vervolgens de aanwezigen een receptie aan in zaal Dommelgalm.
Ingestuurd door Jef Lenaerts

Archieffoto