Teun Peters zet bibliotheek Budel op stelten 

BUDEL – Ruim 50 enthousiaste kinderen verzamelden op vrijdag 15 november in de bibliotheek van Budel. Allemaal waren ze van de partij voor de workshop ‘vloggen’ die werd gegeven door niemand minder dan de bekende video-blogger Teun Peters. Teun, 25 jaar, is een lid van Team Dylan Haegens, een team dat immens populair is voor hun talloze filmpjes op You Tube. Teun deelde tijdens de workshop allerhande tips&tricks van het videobloggen en zette de kinderen zelf ook aan het werk. 

Teun is de afgelopen jaren een ware internetsensatie te noemen. Teun gaf al verschillende optredens in televisieprogramma’s in binnen- en buitenland, en samen met Team Dylan Haegens werd er al een langspeelfilm uitgebracht. Teun Peters uit Nijmegen is ondertussen een echte BN’er te noemen. De kinderen die zich hadden ingeschreven voor de workshop beaamden dit. Vanaf de start van de middag hingen ze aan de lippen van Teun. Die vertelde over hoe het voor hem allemaal begon, jaren geleden, toen YouTube zelfs nog niet bestond. Hoe hij zijn eerste camera kon overkopen van zijn grootvader, hoe hij in contact kwam met Dylan Haegens en hoe ze samen tal van filmpjes maakten, sommige al wat succesvoller dan andere. De aanwezige kinderen hadden er erg veel plezier in om die eerste filmpjes samen met Teun te herbekijken. Maar er moest ook gewerkt worden, want Teun deelde heel wat tips die je helpen om zelf een succesvol filmpje te maken. En dat is precies wat kinderen daarna mochten doen. Doorheen de bibliotheek werd volop gefilmd, geïnterviewd en gegrapt en gegrold. Daarna mochten enkele kids hun resultaten laten zien. Teun was best onder de indruk! Maar Teun haalde ook de andere kant van het internet aan, zoals haatberichtjes die weleens gestuurd worden en het feit dat alles wat je doet online ook later nog te zien kan zijn wanneer je bijvoorbeeld gaat solliciteren voor een job. De boodschap was duidelijk: denk goed na voordat je iets op het internet post. Na zijn uiteenzetting nam Teun nog ruim de tijd om met zijn fans op de foto te gaan, waar de kinderen natuurlijk gretig gebruik van maakten. Bibliotheek De Kempen organiseert regelmatig leuke activiteiten voor kinderen. Kijk zeker op www.bibliotheekdekempen.nl voor meer info.