Cadeaudagen Oxfam-Wereldwinkel Hamont-Achel 

HAMONT-ACHEL – Ook dit jaar zet de Oxfam-Wereldwinkel Hamont-Achel feestelijke producten uit eerlijke handel in de schijnwerpers tijdens de Cadeaudagen. Wat te kopen voor grootvader, moeder, neefje en zus? Het is vaak een hersenbreker en we slaan de bal al eens mis. Voor wie shopt in de Oxfam-Wereldwinkels is alvast één euvel van de baan: je kan er zeker van zijn dat je schuimwijn, paar sokken, chocolade of body lotion eerlijk is! Faire kwaliteitsproducten die focussen op het respect voor de maker ervan, dat is bijna te mooi om weg te geven.

De stijgende trend toont het: we kiezen steeds vaker voor het fairtrade-alternatief van een product. Elk cadeau uit de wereldwinkel, of het nu om op te eten of om te gebruiken is, vertelt een eigen verhaal. Het komt van een producent die gespecialiseerd is in zijn of haar vak. Een kleinschalige speler die van Oxfam-Wereldwinkels | Fair Trade kansen krijgt, omdat eerlijke handel een hefboom is voor duurzame ontwikkeling. Een Oxfam-cadeau vinkt meerdere vakjes af: lekker, ethisch verantwoord, mooi, kwalitatief, … En je kent de trending uitspraak wel: telkens je lokaal koopt, doet een echte persoon een vreugdedansje. Wel, dat geldt ook voor onze producenten en boeren, dichtbij en veraf! Bovendien steun je Oxfam-Wereldwinkels om de nood aan eerlijke handel hoger op de agenda van bedrijven en politici te zetten. 

De cadeaudagen van Oxfam-Wereldwinkel Hamont-Achel gaan door op zaterdag 30 november  van 13.00 uur tot 18.00 uur, zondag 1 december van 13.00 uur tot 17.00 uur, op 3, 4 en 6 december van  13.00 uur tot 17.00 uur, op zaterdag 7 december  van 13.00 uur tot 18.00 uur en op zondag 8 december van 13.00 uur tot 17.00 uur. De Cadeaudagen gaan door in Expo De Wal – Wal 22 – 3930 Hamont-Achel.