Jasmijn Ras stoot door naar finale 

SOERENDONK – Afgelopen zaterdag mocht Jasmijn Ras uit Soerendonk haar breakdance act laten zien in het SBS6-programma Superkids. Jasmijn had hiervoor hard geoefend met haar trainer Raymon Truijen van Dansschool Fresh. Ze heeft al wel eens eerder op een groot podium gestaan, maar meestal met een hele crew, zoals vorig jaar in Montpellier in Frankrijk voor 12000 bezoekers. Nu heeft ze -voor het eerst- een solo act gebracht op televisie. “Echt gaaf zo’n groot podium met overal camera’s, maar ook best spannend voor zoveel kijkers. De sfeer achter de schermen met de andere kandidaten, Johnny en Wendy was heel goed. Ik had er echt zin in en het optreden ging goed.” Dat vond de jury kennelijk ook want Jasmijn kreeg van de publieksjury een 9. De vakjury met Maan, Wibi en Gordon beloonde haar optreden ook met een 9 en van Juvat Westendorp kreeg ze zelfs een 10! “Dat had ik echt niet verwacht en daar ben ik dan ook super blij mee. Hij is natuurlijk de enige èchte danser uit de vakjury en dan is zijn feedback extra belangrijk voor mij.” Tot het laatste moment was het spannend, maar de scores van Jasmijn waren goed genoeg voor de top 3. Daarmee heeft ze de finale van Superkids behaald. In de uitzending van 30 november zal Jasmijn, samen met enkele andere meiden van dansschool Fresh, haar finale act laten zien. Wil jij ook breakdance leren? Start dan met een proefles op woensdag bij Sportivo in Budel of een van de andere leslocaties van Dansschool Fresh.