Lezing cultuurhistorische gebouwen in Cranendonck 

CRANENDONCK – Op dinsdag 26 november organiseert Heemkundekring ‘De Baronie van Cranendonck’ een lezing over cultuurhistorische gebouwen in de gemeente Cranendonck. Deze wordt verzorgd door Jos Hüsken uit Eindhoven. Hij heeft met zijn Bureau Hüsken en Zoon in opdracht van de gemeente Cranendonck in 2018 een inventarisatie gemaakt van uitsluitend panden en bedrijfsgebouwen die in aanmerking komen voor het predicaat: “cultuurhistorisch waardevol”. Vervolgens zijn gedurende 2019 die gebouwen beschreven en cultuurhistorisch gewaardeerd. Jos Hüsken vertelt: “Door deze volledige scan van de gemeente Cranendonck hebben we nu een goed beeld van alle aanwezige cultuurhistorisch interessante objecten. De variatie aan architectuurstijlen in de gemeente is groot: van oude boerderijen tot uiterst moderne architectuur. De naam van architect Louis Neeskens kwamen we uiteraard vaak tegen. Maar de monumenten in de gemeente hebben wij niet bestudeerd en beschreven. In een kort tijdsbestek wil ik u de kenmerken van de relevante bouwstijlen laten zien en wat we daarvan in de gemeente Cranendonck aantreffen. Dat zal leiden tot een feest van herkenning. Wellicht wordt uw eigen pand ook nog op het scherm getoond.” de lezing gaat door op dinsdag 26 november van 20.00 uur tot 22.00 uur in De Borgh, Dr. A. Mathijsenstraat 15 in Budel. De toegang is gratis voor leden, niet-leden betalen €2,50.