Pieten Party in binnenstad Weert

WEERT – De binnenstad van Weert maakt zich op voor tal van feestelijke Sinterklaasactiviteiten. Nadat ze op zondag 17 november per boot arriveerden aan de haven staat de komende weken in de binnenstad volledig in het teken van Sint en Pieten.

BIZ Ondernemers, de ondernemersvereniging van de binnenstad, organiseert in samenwerking met Stichting Huis van Nicolaas een feestelijke Pieten Party in de weekenden. Op zaterdag wordt iedereen in de binnenstad verrast door Pieten die snoepgoed uitdelen. Zowel 24 november als 1 december is het koopzondag in de stad en staat er een Pietenstormbaan op de Markt. De feestelijke zondagen worden daarnaast extra opgevrolijkt met de komst van een Pietenkapel én een Pietendrumband.

Verspreid over de binnenstad hangen diverse letters van een rebus in etalages. Bij een bezoek aan het Huis van Nicolaas ontvangen liefhebbers een speelvel waarmee ze een ronde door de binnenstad kunnen lopen. Onder de inzenders van het goede antwoord worden uiteindelijk mooie prijzen in drie leeftijdscategorieën verloot.

Beide koopzondagen kunnen kinderen deelnemen aan de bijzondere Pietenspeurtocht in de binnenstad. Op de Markt krijgt ieder kind een setje van maar liefst tien kaartjes met elk een eigen thema. Een ingeleverd themakaartje bij de juiste Piet is goed voor een handje vers in het Huis van Nicolaas gebakken pepernoten. Een familieactiviteit bij uitstek!

Een bezoek aan de binnenstad staat volledig in het teken van Sint en de Pieten. Het Huis van Nicolaas is gevestigd in het Franciscus Huis aan de Biest in Weert en in 2019 geopend van 18 november t/m 4 december, voor publiek dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. De doordeweekse ochtenden zijn gereserveerd voor basisscholen en instanties voor mindervaliden die zich daarvoor hebben aangemeld.

Foto: Theo van de Winkel