EMM trapt 2020 af met Nieuwjaarsconcert 

BUDEL – Al maanden is de harmonie van Eendracht maakt Macht (EMM) in Budel druk aan het repeteren. Doel? Een spectaculair concert geven op 5 januari in De Borgh en zo meteen iedereen een geweldig nieuwjaar toewensen. En het belooft een avond in stijl te worden want harmonie EMM Budel presenteert met enige trots: ‘à la Rieu’: een gezellig, klassiek avondje uit! 

Tijdens dit Nieuwjaarsconcert zal de harmonie onder leiding staan van dirigent Wout Claessens. Wout is pas sinds september actief als dirigent bij EMM en het Nieuwjaarsconcert zal zijn eerste publieke optreden worden, zijn vuurdoop in Budel als het ware. Hij zal de ruim 60 leden van de harmonie begeleiden tijdens de avond, die volledig in de sfeer van André Rieu is opgetrokken. “Het gaat weer een hele beleving te worden,” vertelt voorzitter Johan Vos. “We weten natuurlijk uit voorgaande edities van het Nieuwjaarsconcert dat dit thema meteen voor de juiste sfeer zorgt. Niet enkel door de prachtige muziekstukken die ten gehore gebracht worden, maar eveneens door de aankleding van de zaal en de leden van de harmonie zelf die voor deze gelegenheid in prachtige jurken en kostuums zullen aantreden.” De avond gaat door in gemeenschapshuis De Borgh. “Zoals iedereen wellicht weet kunnen we momenteel genieten van een geheel vernieuwde Borgh, wat uitnodigt om een avondje heerlijk te komen genieten!” Vorig jaar werd er, vanwege de verbouwing van De Borgh, geen Nieuwjaarsconcert georganiseerd door EMM, maar dit gaan ze op 5 januari helemaal goedmaken! 

De harmonie van EMM staat centraal tijdens dit concert. Voor deze gelegenheid zijn er twee solisten uitgenodigd om het concert net dat tikkeltje extra te geven, namelijk Sandra Hultink en William Wulmsen. Alle twee zijn ze bekend met het EMM want in het verleden deden ze al meerdere keren mee aan de Buulse Proms. De Buulse Proms worden trouwens in 2020 weer georganiseerd en wel in oktober. Dit evenement is tevens de aftrap van een gigantisch feestjaar voor EMM want dan mag de vereniging maar liefst 100 kaarsjes uitblazen! 

Tijdens het Nieuwjaarsconcert wordt ook de tijd genomen om enkele speciale leden van EMM in het zonnetje te zetten. Zo worden er drie leden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap, namelijk Teun van Lierop. Marloes van Gemert en Dirk van Hunsel. En ook Jos Meusen zal op het podium geroepen worden. Hij is ondertussen al 50 jaar lid van EMM. 

Het belooft dus wederom een totaalbeleving te worden. In een warme, nieuwjaarssfeer genieten van heerlijke, herkenbare klassieke nummers. De kaartjes voor dit concert verkochten traditioneel als warme broodjes waardoor het optreden nu al volledig is uitverkocht. Binnenkort brengt HAC Weekblad u nog meer nieuws over o.a. de jubilarissen en de nieuwe dirigent. Voor meer informatie over EMM en de komende evenementen van deze vereniging kijk op www.harmonie-emm.nl