Muzikaal genieten van drie acts met alt country, americana en bluesy folk

LUYKSGESTEL – Maar liefst drie acts staan op zaterdag 30 november op het podium van de Elzenhoeve en vormen een veelzijdige avond met alt country, americana en een tikkie bluesy folk. Iwein Jacobs trapt af en begeleidt zichzelf op accordeon. Daarna volgt Saint Robinson en The Men in Black sluiten af met een gevarieerde set. Een man met een stem, verhalen, veel liedjes en een accordeon. Spelen met gevoel en verbinding maken met zijn publiek is wat Iwein Jacobs (uit Moorsel, BE) doet. Vanuit het hart, volks maar nooit boertig. Jacobs ontdekte zijn instrument toen hij 14 was en kan sindsdien geen dag zonder. Met de hulp van Philippe Thuriot, Rony Verbiest en Jules Willems verfijnde hij z’n techniek en haalt hij alles uit de kast. Solo voelt hij zich als een vis in het water. Iwein zal een programma brengen dat aansluit bij de rest van de avond: oude blues, country, gospel en jazz uit de oude doos.

De debuut-CD ‘Spiritual freeway’ werd reeds opgenomen in 2006. In de jaren daarna heeft de band voornamelijk in het clubcircuit getourd, waarbij het repertoire werd uitgebreid met nieuwe songs. In de herfst van 2009 heeft men besloten om terug te gaan naar de. Dit resulteerde in een rustigere en intiemere benadering van het materiaal en de band is opnieuw op festivals en in clubs gaan optreden. Hun recenste studioalbum is getiteld: ‘Warstories of the Oregon trail’. Tekstueel kunnen de songs worden gekarakteriseerd als herkenbare en merendeels waargebeurde verhalen over (innerlijke) reizen en loutering. De bezetting: Willem Jongenelen jr. (zang, gitaren, mondharmonica), Noella Vervloet (zang), Gerben Clements (zang, percussie, dwarsfluit) en Michiel Kuipers (bas).

Tot slot zullen The Men in Black (BE) een tof programma brengen van Johnny Cash en Will Tura tot Guido Belcanto.

Aanvang zaterdag 30 november om 20.30 uur. Meer info op: www.elzenhoeve.eu. Locatie: Elzenhoeve – Elsendijk 1 – 5575 XG Luyksgestel (Bergeijk). 

Foto zw-foto van Saint Robinson door: B. Jongenelen