Cultuurkring Cinemaplus Mephisto 

HAMONT-ACHEL – Op donderdag 5 december om 14.00 uur is iedereen welkom op weer een nieuwe activiteit van de Cultuurkring Hamont-Achel. Deze keer wordt de film ‘Mephisto’ gedraaid in Cinema Walburg, een drama van de Hongaarse regisseur Istvan Szabo. De film won in 1981 een Oscar. De film vertelt het leven van een succesvol toneelspeler Hendrik Höfgen, duidelijk geïnspireerd op Gustav Gründgens, de vedette van het Naziregime.  Gründgens, aanvankelijk progressief, zweert bij zijn roeping als toneelspeler.  Hij zal zijn passie boven alles stellen en wordt een trouwe dienaar van de machthebbers. Hij wordt een graag geziene gast, de steracteur, in de hoogste kringen van het Derde Rijk. Toch blijft Hendrik Höfgen (Gründgens) een mens van vlees en bloed, die zelfs mededogen oproept.  Het begrip voor het genieten van zijn status en de zelfhaat omdat hij zoals Mephisto van Goethes Faust zijn ziel heeft verkocht, wordt prachtig vertolkt door Klaus Maria Brandauer.  De toegang is € 6 voor deze activiteit (inclusief koffie/thee). Met een cultuurpas heeft u gratis toegang.