FC Cranendonck wint moeilijke uitwedstrijd bij FC Oda

CRANENDONCK – FC Cranendonck speelde deze middag een van zijn minste wedstrijden in deze competitie, maar pakte toch een verdiende 1-3 overwinning uit bij FC Oda. FC Cranendonck begon deze wedstrijd zonder de geblesseerde Rob Slenders, Driek vd Vorst en Klaas van de Wildenberg. De eerste 20 minuten gingen gelijk op en kregen zowel FC Cranendonck als ook FC Oda beide een mooie kans om op voorsprong te komen, maar de preciesie ontbrak. En gaandeweg de eerste helft pakte FC Cranendonck steeds meer het initiatief. Dit resulteerde in de 30ste minuut in een mooie kopkans voor spits Ralph van Meijl, maar zijn inzet werd door de FC Oda doelman goed gepareerd. Enkele minuten later was het dan toch raak. Een mooie steekbal van Wesley Damen op spits Ralph, werd door Ralph meteen doorgetikt op Daan Driessen. In vrije positie kon Daan uithalen, maar zijn schot werd nog door de FC Oda doelman tegengehouden. Op de rebound was de watervlugge Guus Teunissen als eerste bij de bal en zijn inzet was onhoudbaar voor de doelman, 0-1. Ook hierna creerde FC Cranendonck zich enkele kansen en het wachten was op het tweede doelpunt. Maar net voor rust werd slordig verdedigen aan FC Cranendonck kant direct door FC Oda afgestraft en kwam de 1-1 ruststand op het scorebord. Na de pauze veranderde het spelbeeld niet. FC Cranendonck bleef de bovenliggende partij en FC Oda probeerde met veelal lange ballen hun rappe voorhoede spelers aan het werk te zetten. Het was invaller Guus Versteijnen die de ban deed breken. Bij een scrimmage voor het FC Oda doel kon Guus de bal met het nodige geluk net over de doellijn krijgen en daarmee de dikverdiende 1-2 aantekenen. FC Oda probeerde hierna nog terug te komen, maar was alleen gevaarlijk bij enkele, makkelijk gegeven vrije trappen. Een daarvan ging snoeihard naar de kruising, maar met een geweldige reflex kon doelman Tom van Happen zijn kunnen tonen en de bal uit het doel tot corner verwerken. FC Cranendonck miste eerst nog enkele kansen alvorens Ralph van Meijl in de 89ste minuut mocht aanlegeen voor een vrije trap op ruim 20 meter van het doel. Met een fraai schot boven in de kruising liet Ralph de 1-3 eindstand op het scorebord komen.