FC Esperanza Pelt U19IP Kampioen

PELT – Na de U16IP heeft Esperanza Pelt er weer een kampioen bij. Nadat ze zelf een eclatante 6-2 overwinning hadden behaald, moest hun concurrent Tienen, 2e in de rangschikking op 3 punten, zelf hun uitmatch in Lyra-Lierse winnen. Maar Tienen bleef steken op een 2-2 gelijkspel en liep daarmee tegen een onoverbrugbare 5 punten achterstand op.

De voetballers van de U19IP zijn daarom niet meer in te halen en mogen zich terecht een fiere kampioen noemen. Het winnen van de thuismatch tegen FC Herent was dus enorm belangrijk en die 6-2 overwinning was -achteraf-  daarmee hun kampioenenmatch.

De U19 heeft met nog 1 match te gaan 25 punten behaald. Ze wonnen 7 keer, verloren geen enkele match maar speelde 4 keer gelijk. Daarmee zijn ze wel ongeslagen kampioen. Ze maakten 42 doelpunten en kregen er 18 binnen. De 2e in de stand -Tienen- heeft nu 20 punten, dus is de uitmatch van zaterdag in Tienen een mooie ‘feestmatch’ voor onze mannen. Dan kunnen ze laten zien dat ze niet voor niets kampioen geworden zijn. De 3e in de reeks werd Verbroedering Geel, andere tegenstanders waren KFC Herent, Zepperen-Brustem, Lyra Lierse en Sp. Hasselt.

Een dikke proficiat voor de trainer, afgevaardigden en ALLE spelers. Het was een grote groep, daarom niet altijd gemakkelijk te managen, ook al omdat er soms spelers van de ‘beloften’ mee deden. Maar daarmee is de prestatie alleen maar meer te waarderen.

Nu op naar het 2e deel van de kompetitie waar we zeker in een zwaardere reeks zullen worden ingedeeld. 

Vlnr staand: Eric Vrolix, afgevaardigde, Stefan Hermans, trainer, Thomas Wielocks, Yacup Onlen, Anouar Asbai, Bart mentens, Michiel Peeten, Simon Timmermans, Lenn Swinnen, Jonas Cleymans

Vlnr knielend: Kazim Ozel, Rezon Sojeva, Klaas Dijsselbloem, Rinor Maxhuni, Berten Panis, Lucas Maes en Ilias Azrhari.

Niet op de foto: Ismet Maxhuni afgevaardigde, Dieter Thijs, Willem Vansummeren, Michiel Thijs, Robbe Jonkers, Dries Plessers, Xavier Gulix.