Goud voor Lieke Boelens tijdens open Tilburgse kampioenschappen turnen

CRANENDONCK – Afgelopen weekend stonden de Tilburgse kampioenschappen turnen op het programma. Deze wedstrijd wordt voor alle turnsters gebruikt om nieuwe onderdelen te oefenen op een grote wedstrijd. Lore Doeswijk, jeugd 1 D1, kwam als eerste in de actie. Haar doel was een salto van de brug af turnen. Dit is gelukt, ook op sprong en vloer liet ze mooie oefeningen zien. Lore eindigde op de 18e plaats.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan Lieke Boelens, Lore Bernaerts, Jade van Vlierden en Jill Aarts in de categorie instap D1. Deze meisjes turnden voor het eerst op een grote wedstrijd en turnden meteen de sterren van de hemel! Jill zette het tweede punt neer op sprong, Lieke het eerste punt op brug, Jade het tweede punt op balk en Lore het eerste punt op vloer. Uiteindelijk was het hele podium voor Turnlust, Lieke 1e, Lore 2e en Jade 3e. Jill werd 11e.

In de laatste wedstrijd was het de beurt aan Auke Geenen, pupil 2 D1. Auke startte op vloer met een mooie oefening om vervolgens twee huizenhoge sprongen te laten zien. Op brug gooide ze hoge ogen met een super oefening die werd beloond met het hoogste punt van de wedstrijd. Op balk nam de spanning toe en moest ze helaas 1 val incasseren. Auke kwam net iets te kort voor het podium en werd 4e.