Inspiratiesessie voor dorpsraden en dorpsoverleggen

CRANENDONCK – De Cranendonckse dorpsraden en -platforms schuiven vandaag (vrijdag 29 november, red.) aan tafel met hun evenknieën uit de Limburgse gemeente Peel en Maas. Dit gebeurt tijdens een inspiratiesessie. 

Door Roy de Leijer 

Al tijdens zijn installatie vorig jaar november sprak de Cranendonckse burgemeester Roland van Kessel, daarvoor wethouder in de gemeente Peel en Maas, de wens uit voor een dergelijke ontmoeting. De bijeenkomst is een cadeau van de burgemeester, die burgerparticipatie hoog in het vaandel heeft staan. Eerder in Peel en Maas en nu ook in Cranendonck behoort burgerparticipatie tot zijn takenpakket. De bijeenkomst in Cranendonck zal in het teken staan van ontmoeten, verbinden en het delen van inzichten en kennis. Dit gebeurt onder meer aan de hand van een aantal concrete voorbeelden en initiatieven die in beide gemeenten zijn genomen. Daarbij komt ook een aantal ervaringsdeskundigen aan het woord. De inspiratiesessie is bedoeld voor vertegenwoordigers van de dorpsraden in Cranendonck en een afvaardiging van de dorpsoverleggen uit Peel en Maas.