Aalst-Tectum Achel

Afgelopen weekend stond de wedstrijd Lindemans Aalst tegen Tectum Achel op het programma. De wedstrijd stond in het teken stond van de verloren halve finale van Aalst tegen Haasrode. Zouden zij de gevolgen daar nog van dragen en konden Achel dan daar van profiteren? Er werd veel over gesproken maar zeker waren ze er in Achel niet echt van. Het kon ook anders gaan omdat er een Aalst op het veld stond dat iets wilde rechtzetten.

Tectum Achel startte de eerste set met: Verschueren, Bontje, Koelewijn, Van Dyck, Van de Kamp, Polman en libero Brouns. Lindeman Aalst met,Van Hooyweghen, Kaislasalo, Smit, Van de Voorde,Gorski,Staszewski en als libero Verstraete. 

Set één start met voorzichtig spel tussen twee ploegen die niet willen verliezen. Aanvallen van Van Dyck en Koelewijn zorgen er voor dat de punten gelijk opgaan 3-3. Opslagen van Smit leveren al meteen 2 bonuspunten op 5-3. Daarna liep Aalst langzaam weg van Achel. Via 15-7, 21-12 eindigde de set in 25-16.

Set twee starten beide ploegen met dezelfde spelers op het veld. Achel gaat deze set beter van start en staat zelfs kort voor met 1-3. Een blok van Koelewijn en van Dyck op Staszewski brengt Achel met 3-5. Na  8-11 neemt Aalst coach Devoghel zijn eerste TO. Speler Staszewski kan het Achelse blok niet bespelen en wordt bij 16-17 vervangen door Claes. Het blijft spannend met tussenstanden van 20-21, 20-22 en 21-23 kan Achel denken aan setwinst. Maar een opslagmisser van Van De Kamp, een misser in de verdediging van Polman 23-23 vlucht Achel in zijn eerste TO. Na een blok op Polman 24-23 neemt Achel zijn tweede TO. Een blok op Van Dyck levert Aalst de setwinst op 25-23. Jammer want hier had meer ingezeten als de foutenlast op het einde minder was geweest.

Derde set starten beide ploegen zoals ze de tweede gestopt zijn. Deze set start Aalst sneller dan Achel en staat snel 5-2 voor. Achel kan meedoen tot 15-13. Daarna loopt Aalst weg naar 19-14. en 21-17. De eindstand wordt 25-20. Een goede wedstrijd van Aalst dat tegen een moedig Achel geen steek heeft laten vallen.