Dorpsraad Zurrik organiseert inbraak- en brandpreventie-avond op 3 december 

SOERENDONK – Helaas is het ‘inbraakseizoen’ weer begonnen en was het vorige week al raak in Soerendonk…Op dinsdagavond 3 december zal vanaf 19.30 uur een inbraak- en brandpreventie-avond plaatsvinden in gemeenschapshuis Den Donck in Soerendonk. Politie, Brabant Veilig, Buurtpreventie Cranendonck en brandweer zullen uitleggen op welke manieren we het inbrekers vaak nog (te) makkelijk maken om ongevraagd binnen te kunnen komen. Iedereen die het een keer heeft meegemaakt, weet hoe groot de impact van een inbraak is op de beleving van veilig zijn in je eigen huis! Vaak nemen mensen pas daarna (extra) maatregelen om het inbrekers zo moeilijk mogelijk te maken. De politie zal uitleggen wat voor onveilige situaties zij tegen zijn gekomen bij een controle op inbraakrisico die zij in ‘Zurrik’ heeft uitgevoerd. Benieuwd of ze ook bij jou aan de deur zijn geweest? Buurtpreventie Cranendonck is aanwezig om toe te lichten hoe we er als inwoners samen voor kunnen zorgen dat verdachte situaties eerder met elkaar worden gedeeld. Brabant Veilig legt uit welke bijdrage zij vrijblijvend kunnen bieden bij het bepalen van de juiste maatregelen en aanpassingen in je huis.
En de brandweer zal vertellen wat de grootste risico’s zijn voor brandgevaar en wat je daar zelf aan kunt doen.
Dorpsraad Zurrik hoopt dat zoveel mogelijk inwoners van Zurrik aanwezig zullen zijn op 3 december. Want ook Zurrik veiliger maken willen we samen doen…