Ceciliakerkkoor Hamont viert feest

HAMONT – Vrijdag 22 november, juist op de dag dat we de patrones en beschermster van alle muzikanten gedenken, kwamen de leden van Cecilia Hamont samen om feest te vieren. Niet alleen omdat het de patrones van het koor is, maar vooral om “dank je wel” te zeggen voor zoveel inzet voor repetities, misvieringen, uitvaarten, etc.…

Samen met partner werden de aanwezigen onthaald met een hapje en drankje.  Daarna werd er aangeschoven aan mooi versierde tafels voor een heerlijk avondmaal en een lekker nagerecht. Tussendoor werden door de voorzitter speciale dankwoorden uitgesproken aan Jef Bloemen onze dirigent en Lut Boonen onze orgelist.

Naar jaarlijkse traditie werd er ook gekeken naar koorzangers met een bijzondere staat van dienst. Zo hadden we dit jaar Willy Meeuwissen 25 jaar, Fina Vanhout, die omwille dat haar gezondheid er spijtig genoeg ermee stopt, maar bijna 50 jaar op de teller had, en Louis Spaas die 50 jaar zanger is. Deken Thieu spelde respectievelijk de eretekens 1ste en 2e klas op met de bijbehorende diploma’s aangereikt door de Bisschop van Hasselt.

De leden bleven ook enige momenten stilstaan bij het overlijden van Marcel Schuurmans. Marcel was vanaf 1941 kerkzanger eerst in Achel en nadien in Hamont. Hij was een echte  basstem, waaraan we vele mooie herinneringen hebben. Tijd voor ontspanning… dit jaar waren de vrouwen aan de beurt om de animatie te verzorgen.  Zij brachten zang en dans en een mooie collage van de vele gebeurtenissen van de voorbije jaren naar voren.  Dank je wel dames voor deze mooie prestatie. Er werd nadien nog gezellig gebabbeld waarna ieder voldaan huiswaarts keerde.  Bedankt aan ons bestuur en nogmaals bedankt aan alle koorleden voor hun inzet het voorbije jaar.