Cranendoncks Verbroederingsbal klaar voor zevende editie

BUDEL – Budel is zaterdag opnieuw het walhalla voor carnavalsvierders uit de wijde regio. Een van de weilanden aan de Maarheezerweg wordt voor de zevende editie van het Cranendoncks Verbroederingsbal opnieuw omgetoverd in een feestterrein. Met de werkzaamheden is afgelopen zaterdag gestart.

Door Roy de Leijer 

Er worden zaterdag opnieuw honderden carnavalsvierders verwacht in het Budelse tentencomplex. De naamsbekendheid van het Cranendoncks Verbroederingsbal wordt steeds groter, merkt medeorganisator Frank Beerten: “Zelfs mensen uit Wijk bij Duurstede komen naar het Verbroederingsbal. Ze nemen hun camper mee, zodat ze in Budel kunnen overnachten.” 

Het carnavalsfeest strijkt voor het tweede achtereenvolgende jaar neer op een van de weilanden aan de Maarheezerweg en Burgskensstraat in Budel. Optredens zijn er dit jaar van Lampegastuh, Snollebollekes, Lamme Frans, DJ Hardy en René Schuurmans.

Niet alleen de carnavalswereld is betrokken bij het feest. Bij het opbouwen van het festivalterrein heeft de organiserende stichting dit jaar niet alleen hulp van carnavalsverenigingen gekregen. Ook verschillende jeugd- en scoutingverenigingen uit Cranendonck, Bergeijk en Hamont-Achel hebben geholpen met het opzetten van de tenten. De vergoeding die ze daarvoor krijgen kunnen ze gebruiken om de clubkas te spekken. Daarnaast vloeit een deel van de opbrengst van het feest terug naar de deelnemers aan de optochten in de zes Cranendonckse kernen en carnavalsstoeten in de Kempen en de Peel. 

Om de flinke bezoekersstromen beter te kunnen reguleren heeft de Stichting Verbroederingsbal Cranendonck een minimumleeftijd van 16 jaar ingesteld. Nieuw is ook de kaartverkoop. Bezoekers van het Cranendoncks Verbroederingsbal moeten bij de ingang eerst een kaartje kopen. De entree bedraagt 10 euro.

De inkomsten uit de kaartverkoop worden onder meer geïnvesteerd in de aankleding van de feesttent en het inhuren van artiesten. Beerten: “De opzet wordt steeds professioneler. Dat zie je onder meer terug bij de beveiliging. Met behulp van camera’s en een heus commandocentrum kunnen we alles monitoren. Verder hebben we dit jaar een grotere garderobe en is er meer ruimte bij de toiletten.”

Om het verkeer in goede banen te leiden is de Maarheezerweg in Budel, vanaf Het Stepke tot de Blake Beemd, zaterdag vanaf 18.00 uur alleen toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

Het Cranendoncks Verbroederingsbal vindt plaats op zaterdag 30 november. Het bal begint om 19.00 uur. De dresscode is carnaval. Kaarten kosten 10,- euro. Meer info: www.verbroederingsbal.nl

Foto meus