Damesteam FCC verloor in Nederweert-Eind

CRANENDONCK – Om 12.15 uur werd er door VR1 afgetrapt in Nederweert-Eind alwaar Eindse Boys de tegenstander was. De dames begonnen voortvarend en de eerste 10 minuten speelden zich dan ook af op de helft van de tegenstander. Een corner van Helma werd door de oplettende Robin bij de 2e paal binnengeschoten, 0-1. Bijna direct daarna kregen de Eindse Boys een vrije trap die verrassend kort werd genomen, waar FCC geen antwoord op had. Er werd naar elkaar gekeken, terwijl de bal ondertussen in het netje lag, 1-1. De gehele eerste helft was FCC de bovenliggende partij en kreeg  de beste kansen. Het verzilveren daarvan is het al hele seizoen een lastige opgave voor de FCC speelsters.  Echter, na een goede actie van Karin, die haar inzet op de paal zag belanden, was de uitstekend doorgelopen Joke er als de kippen bij om haar eerste doelpunt van het seizoen te maken, 1-2. Helaas kon FCC wederom maar kort van deze voorsprong genieten. Na balverlies aan FCC-zijde werd de bal door de goed spelende aanvoerder van de tegenstander opgepikt, soleerde zij richting FCC doel en rondde beheerst af, 2-2. 

Na rust kreeg FCC direct een grote kans, maar zag Mandy haar inzet net naast gaan. De tegenstander liet in de 2e helft wat meer van zich horen en forceerde daarmee diverse corners en vrije trappen die door FCC gepareerd werden. In de 75e minuut leek FCC op voorsprong te komen ware het niet dat de keepster van Eindse Boys de geweldige poeier van Joke nog net op de lat kon tikken. Zoals zo vaak dit seizoen ging het in de slotfase toch nog mis. Een slimme actie van een speelster van Eindse Boys in het 16-meter gebied leverde de thuisploeg een penalty op die onberispelijk werd binnengetrapt, 3-2. FCC probeerde nog wat te creëren door 1 op 1 te gaan spelen, maar dit mocht niet meer baten. Het werd zelfs nog 4-2 en zodoende moesten de FCC dames met een enorme kater terug naar Cranendonck. Volgende week heeft VR2 een vrije zondag en speelt VR1 thuis tegen Keer VR1.