Kerstmatinee Budels Gemengd Koor 

BUDEL – Zondag 15 december organiseert het B.G.K. haar jaarlijkse Kerstmatinee. Laat u onderdompelen in een warme en lichte kerstsfeer en genieten van kerstliederen en sfeermuziek uit vele landen van Europa en daarbuiten.

B.G.K. is volop bezig met repeteren om het publiek te verrassen met een nieuw repertoire. Gelukkig kan het koor putten uit een bijna eindeloze bron van kerstliederen uit de hele wereld. De dirigent Hilde Ubben  slaagt er ieder jaar opnieuw weer in een mooie mix te vinden van oude en nieuwe, Nederlandstalige en buitenlandse liederen. Er is voor elk wat wils! Ook dit jaar zijn er gastoptredens die het kerstconcert een extra dimensie geven. B.G.K. is er in geslaagd een verrassend koor te strikken, nl. Orinoco, een gospelkoor uit Someren. Gospelmuziek kenmerkt zich door het meebewegen en klappen op het ritme van de muziek. Het koor staat o.l.v. dirigent Emmy Stultiëns. B.G.K. werd ook helemaal blij van de toezegging van “Regionaal Orkest Gogh”, bestaande uit 15 strijkers van diverse muziekscholen uit Oisterwijk, Hilvarenbeek en Goirle, professionals en vér gevorderde musici. Hun eerste concert vond al plaats in 1983. Daarna volgden vele concerten en optredens van de vriendengroep, waaronder in Engeland en Hongarije.  De Kerstmatinee gaat door op zondag 15 december vanaf 15.00 uur in De Borgh in Budel, Dr. Ant. Mathijsenstraat 15 te Budel.  Kaarten á €6 zijn verkrijgbaar aan de balie, in voorverkoop op dinsdag 3 december van 18.30 tot 20.30 uur, tijdens openingsuren van De Borgh en aan de kassa op 15 december. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.  Meer informatie op www.budelsgemengdkoor.nl Op Kerstavond 24 december kunt u het koor horen zingen in de kerk van Soerendonk, waar de kinderkerstviering plaatsvindt om 17.00 uur. Daar zal de mis van Ignaz Reimann gezongen worden en diverse kerstliederen.