vv Maarheeze ruim voorbij Grashoek

MAARHEEZE – In het thuisduel tegen sv Grashoek heeft vv Maarheeze in de tweede helft Grashoek over de knie gelegd. Bij rust was het nog 1-1 maar na 90 minuten was het klasse-verschil duidelijk. Maarheeze pakte wederom 3 punten door met maar liefst 5-1 te winnen waarbij spits Sammy Dirkx maar liefst 4 van de 5 doelpunten voor zijn rekening nam.

Nadat pupil van de week Jack Hulsen het goede voorbeeld gegeven had trok Maarheeze in de beginfase al direct van leer. Sammy Dirkx was in de 7e en 13e minuut al op zoek naar de openingstreffer maar moest wachten tot de 16e minuut toen Rémy Verhoeven met een fraaie actie zijn directe tegenstander zoek speelde en Sammy Dirkx vrij voor open doel zette die de bal simpel kon binnenlopen: 1-0. Grashoek kwam in de 25e minuut langszij toen jongeling Job Janssen ongehinderd door de Maarheeze defensie kon slalommen. Daarna werd er voor rust door beide teams niet meer gescoord en konden beide teams met een 1-1 stand gaan rusten.

Na de rust ontketende Maarheeze waarbij Sammy Dirkx de afmaker was. In de 53e minuut werd hij andermaal door Rémy Verhoeven in scoringspositie gebracht en ook nu wist hij het net te vinden: 2-1. Amper 4 minuten later liet hij zijn hattrick aantekenen, ditmaal na goed voorbereidend werk van Jordy Valkenburg: 3-1. Bij de 3-1 stand liet hoofdtrainer van Maarheeze, Richard vd Kerkhof zichzelf samen met Tom van der Pas invallen met als doel om de score verder op te voeren. Dit pakte goed uit want in de 67e minuut liet Joey van Hoof zijn kunsten zien. Op de rand van de 16 meter speelde hij zich knap vrij en liet met links de keeper van Grashoek het nakijken met een schot in de kruising: 4-1.

Matchwinnaar Sammy Dirkx tekende in de 85e minuut voor het slotakkoord. Op aangeven van trainer Richard vd Kerkhof zette hij de 5-1 op het scorebord waarmee hij samen met zijn team de Maarheezer aanhang een mooie voetbalmiddag bezorgde. Voor Maarheeze een mooie en verdiende overwinning en een goede voortzetting van het spel van de afgelopen weken.

Volgende week wacht de uitwedstrijd op het kunstgras bij ONDO in Asten-Heusden. Ook dan zullen de supporters vv Maarheeze weer volop ondersteunen. Let wel: de aanvang van de wedstrijd bij ONDO zal al om 14.00 uur zijn i.v.m. de vroeg invallende duisternis.

Deze foto’s zijn van Mieke Mulder.