Verrassend mooi boek ‘Heimweevogel’ voor natuurliefhebbers

REGIO – ‘Heimweevogel, verlangen naar een natuurrijke wereld’ is een verrassend mooi boek over de Nederlandse natuur. Indrukwekkende foto’s, inspirerende verhalen en humoristische tekeningen geven een onverwacht inkijkje in wondere wereld van flora en fauna om ons heen.

‘Heimweevogel’ bevat een selectie uit het werk van schrijver Carin Holtslag en fotograaf Marga Thomassen. Ze laten zich verrassen door de natuur die ons omringd. Holtslag verwerkt in haar verhalen op speelse wijze het kleine met de grote thema’s, zoals klimaatverandering en biodiversiteit. De fotografie van Thomassen wordt gekenmerkt door een voorliefde voor detail, kleuren en compositie.

Het werk van Holtslag en Thomassen opent onze ogen voor de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur. Het boek brengt in woord en beeld een ode aan de onwaarschijnlijk diversiteit en schoonheid van de natuur. De zorgvuldig geselecteerde foto’s wisselen de frivole verhalen van Carin Holtslag af. Het enthousiasme van Holtslag als verhalenverteller is aanstekelijk. Treffende en vaak humoristische tekeningen van Nina Smit brengen de lezer regelmatig een glimlach om de mond. Verkrijgbaar in de boekhandel en bij www.uitgeverij-kruisberg.nl