Dames FCC in strijd tegen de koploper

CRANENDONCK – Afgelopen zondag was het zevental vrij, maar het vrouwenelftal van FC Cranendonck mocht op deze frisse zondagochtend aantreden tegen Keer VR1, de huidige koploper. Het beloofde een pittige strijd te worden, maar thuis op sportpark de Braken zijn de dames van FCC op haar best en dus was alles mogelijk.

Dat bleek ook al uit de eerste helft. Er werd gretig gestart en het initiatief lag bij de thuisploeg. Een paar kansjes konden helaas niet worden verzilverd. Koploper Keer kon daarentegen niet heel gevaarlijk worden, daar de verdediging goed stond. De eerste helft en zo bleef de stand 0-0 voor rust. 

Na rust was er al snel de voorsprong voor Cranendonck. In de 51e minuut was het Jessy die doorbrak op links en de bal voor gaf op Joke. Zij kon de bal in de kluts in het doel werken. Een verdiende voorsprong voor de thuisploeg. Het leek hierna of FCC vleugels kreeg. Niet veel later stond namelijk ook de 2-0 op het scorebord. Een corner van de goed spelende Karen werd door Robin aangenomen en op de slof genomen. FCC liet de bal goed het werk doen en gaf achterin weinig weg. Zo kon een mooie aanval via Helma op het middenveld naar Joke worden gespeeld, zij zette de bal voor en Karin werkte de bal netjes in het doel. Met nog 25 minuten spelen was het zaak om nu de 0 te houden achterin. Keer ging echter nog meer met de punt naar voren spelen en kon uit een zondagsschot de 3-1 maken. Even leek FCC nogmaals te scoren, maar zowel Karin als Joke zagen hun inzet door de keepster van Keer gepareerd worden. Niet veel later was er balverlies van FCC op het middenveld en kon Keer met hun snelle linksbuiten uitbreken. De bal werd voor gegeven en de 3-2 binnengekopt. Ondanks het harde werken konden de dames de voorsprong niet vasthouden. Want zoals wel vaker dit seizoen werden de punten in de laatste minuten nog weggegeven en werd het uiteindelijk 3-3. Vooraf zou worden getekend voor 1 punt tegen de koploper, maar gezien de wedstrijd zijn het toch twee verloren punten voor FCC. Desondanks toch 1 punt behaald en kan er teruggekeken worden op een goede pot voetbal.

Volgende week mogen de dames proberen de punten mee naar Cranendonck te nemen als ze bij Baarlo VR1 op bezoek gaan om 11 uur. Het zevental speelt om 9.30 uur in Sint Oedenrode tegen Ollandia VR1.