EXPO 3D in de Vliering 

PELT –  Ben je op zoek naar een origineel eindejaarsgeschenk voor jezelf of iemand anders? Kan je maar geen uniek cadeau vinden om onder de kerstboom te leggen? En heb je er geen moeite mee om jezelf te zijn? 

Driewerf: “Ja”, maar helaas weet je niet waar je terecht kan? Dan hebben drie Neerpeltse dames dé oplossing voor jou en je speurtocht. Anne Ceustermans houdt het bescheiden en intiem met haar subtiele juweeltjes.  Zilveren ringen met bijzondere variaties op het oeroude thema en kunstige oorsieraden wars van de dagdagelijksheid  zijn van de partij, maar bovenal haar pendanten zullen je ongetwijfeld in vervoering brengen. Eliane Van Baelen, eveneens academisch gevormd, verkent met haar werken andere horizonten. Op canvas slaagt ze als geen ander erin om op een abstracte wijze universele emoties en gedachten weer te geven in een kleurenspectrum dat door zijn soms eenvoudige  gedurfdheid versteld doet staan.  Rita Berx slingert met haar recht-voor-de-raap-creaties tussen de kilte van glas en de gloed van keramiek. Enerzijds manipuleert ze de materie en anderzijds geeft ze het vuur de vrijheid om nog maar eens origineel te zijn.  En de resultaten zijn verrassend en bovenal eenvoudigweg mooi. Op 7, 8, 14 en 15 december, telkenmale van 14 tot 18 uur, zijn deze drie Neerpeltse kunstenaressen op de tweede verdieping van de Vliering, Toekomstlaan 7 in Neerpelt, aanwezig om je, bij een hapje en een drankje, bij je speurtocht naar dat net iets meer uitzonderlijke geschenk te begeleiden. 

En vergeet vooral jezelf niet!