Vechtmachine van Sporting Pelt wint bij Bevo: 28-29

PELT – Een levensbelangrijke overwinning op een rechtstreekse concurrent na een turbulente week. Het werd een overwinning van de hele groep! Voorop het trainersduo Abati-Timmermans. Die laatste had de hele week de trainingen geleid en de tegenstander wel 500x op video bekeken en geanalyseerd. Vervolgens kwam levende handballegende Joël Abati donderdag aan. Hij heeft er op 2 dagen tijd een vechtmachine van gemaakt! De verdediging wilde Joël eerst op orde met een over-mijn-lijk mentaliteit en de onverbeterlijke drang om te willen winnen! De jongens op het veld moesten het natuurlijk nog doen maar voerden het vervolgens schitterend uit. Het scheelde een slok op de borrel dat Vernooy terug kwam uit blessure om de verdediging te versterken! Het spel was zeker nog niet geweldig en Sporting gaf in de slotfase een bijna zekere overwinning (24-29 na 54 minuten) nog bijna weg maar het was nipt genoeg. De ontlading bij spelers en Abati/Timmermans was overweldigend. Het Sporting publiek genoot!

Zoals gezegd lag de sleutel tot de overwinning achteraan. Een uitstekende Van Leeuwen in doel en een vechtmachine ervoor. De ongeschreven handbalwet dat de ploeg die de meeste tijdstraffen pakt de wedstrijd ook wint, werd gisteren waarheid. De overigens prima leiding van Wolbertus en Weijmans (hele moeilijke wedstrijd) bedacht Sporting met 7x 2-minuten en BEVO met 5x 2-minuten. Dat zegt iets over de intensiteit en agressiviteit die op het parket gelegd werd.

De eerste helft ging gelijk opgaand: 5-5 na 10 minuten. Sporting bikkelde in dekking en zowel Kohlen als R Schoenaker hadden in de eerste helft al beide 2 tijdstraffen op hun naam staan. Het ware dezelfde 2 spelers die Sporting op voorsprong brachten: 8-10 na 20 minuten. Schoenaker gooide met al zijn power letterlijk de doelman met bal de goal in na een verschroeiend afstandsschot. Enkele slordigheden werden door Bevo spelverdeler Polman afgestraft en zo bleef het erg spannend. Youngster Door Vandebeeck legde met een fraaie treffer op hoek de 14-15 ruststand vast.

Na een lange pauzespeech van Abati was het toch Bevo dat heel even de leiding overnam maar de Sporting dekking bleef imponeren en dat was opnieuw de basis voor een 18-21 voorsprong na 40 minuten. Hoeken Falke en Kohlen (weeral feilloos op strafworp) werkten goed af en zo kon Sporting de voorsprong uitbouwen. Van 23-26 na 50 minuten werd het 24-29 na 54 minuten dankzij Jerry die de zwakke plek gevonden had en de ingevallen doelman Denert die een strafworp van de prima spelende Bertels onschadelijk maakte. Wedstrijd gespeeld? Vergeet het maar! Bevo ging alles of niks spelen en knabbelde aan de achterstand. Vijf doelpunten voorsprong werden er 4, 3, 2, 1… En dan kwam er ook nog een beetje geluk aan te pas. Bevo had overtal in de laatste 2 minuten, speelde volledige mandekking maar miste nog 2 dotten van kansen en Tasevski (man-of-the-match uitgeroepen) dribbelde rustig uit. Alles wat Sporting was, liet de emotie de vrije loop en dat moet ook kunnen. Een ploegprestatie om fier op te zijn. Daar kan Abati alvast mee verder werken deze week want er zit zeker nog rek op!

Aanstaande donderdag speelt Sporting Pelt thuis tegen Hurry-up om 20u15 de inhaalwedstrijd en kan heel Pelt komen kennis maken met Abati en zijn zegedrang! Vervolgens spelen we zaterdag tegen Atomix. Beide moeilijke wedstrijden maar thuis moeten we voor het volle pond gaan!