Soroptimisten Hamont-Achel brengen geweld tegen vrouwen onder de aandacht 

HAMONT-ACHEL – Dit jaar alleen al zijn er minstens 22 vrouwen in België gedood louter o0mdat ze vrouw zijn. Soroptimisten België steunt daarom de 16-daagse actie van de Verenigde Naties ‘ Orange the world, say no to violence against women ‘: een halt aan geweld tegen vrouwen. Wereldwijd krijgt één op drie vrouwen immers te maken met geweld.

Ook Club Soroptimisten Hamont-Achel draagt hierin haar steentje bij door projecten te steunen die de levensomstandigheden van vrouwen en meisjes, die door diverse omstandigheden moeilijk in  het leven staan , te verbeteren. Zo investeert ze bijvoorbeeld in het project Pragt, dat ouders ( moeders ) die het extra moeilijk hebben bijkomend ondersteunt tijdens de zwangerschap en hen voorbereidt op de komst van hun kindje.

Nog steeds heeft 1 op 5 vrouwen in België te maken met ten minste één daad van geweld door haar (ex) partner. Om dit uit de eerste hand te horen, nodigde Club Soroptimisten Hamont-Achel deze week een gastspreker uit van het CAW Limburg. Messina Bosmans is werkzaam binnen het IFG (Inter Familiaal Geweld) team en zal de problematiek  toelichten en kaderen vanuit haar eigen werkervaring. Deze lezing werd niet enkel bijgewoond door de eigen leden zelf, maar ook door andere geïnteresseerden. Tijdens de lezing werd de problematiek gekaderd op een boeiende en leerrijke manier.

Voor alle vragen ivm partnergeweld, kan u ook contact opnemen met 1712, het nummer voor de burger met vragen en meldingen over geweld, misbruik en kindermishandeling.

Foto by www.zima.be