Country- en americanatoppers Maurice van Hoek (trio) en Katy Too in Elzenhoeve

LUYKSGESTEL – Het belooft weer een gezellig, oorstrelend en niet te missen dubbelconcert te worden in de Elzenhoeve: Katy Too begint op zaterdagavond 14 december en laat haar stem met een uitzonderlijke zeggingskracht horen. Maurice van Hoek en zijn kompanen Merel Moelker (zang en lid van o.a. Dawn Brothers met Tim Knol en DeWolff) en Stan de Kwaadsteniet (toetsen en zang) betreden daarna het podium. 

Met louter lovende albumrecensies, een release tour, optredens (op NPO 2 en met Danny Vera) is deze traveling man volop ‘on the road’.

Douwe Bob, vriend en genrebroeder
Hij verkent, net als vriend Douwe Bob waarmee hij vele duo-concerten speelt, het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt. De zeggingskracht die van de muziek uitgaat, raakt Van Hoek in het hart. De pers is ongekend lovend: ‘Een van de beste Nederlandse countryrockalbums van 2018.’ (Heaven Magazine). ‘Verdient het om wijd en zijd gehoord te worden.’ (Altcountry.nl). ‘Maurice is een van de grootste talenten in ons land op het gebied van moderne country en americana.’ (Lust For Life Magazine)

Katy Too, ‘kristalhelder als Emmylou Harris’
Katy Too (BE) is allang geen groentje meer in de muziekwereld. Met Bint stond ze in de finale van Humo’s Rock Rally en ze leverde met Quest For Honey (2012) een puik debuut af. Vier jaar later bracht ze Nine Lives uit dat erg mooie recensies kreeg. De titelsong ‘Nine Lives’ werd meer dan 14 weken gedraaid op nationale Radio 1 en diverse independent radio’s namen songs op in hun playlist. ‘Ze heeft een stem met een uitzonderlijke zeggingskracht, kristalhelder als die van de allergrootste, genaamd Emmylou Harris.’ (Dani Heyvaert, Rootstime) ‘Muziek die zweemt naar country, folk en pop. Je denkt aan Suzanne Vega en Michelle Shocked.’ (De Standaard)

Het dubbelconcert is zaterdag 14 december om 20.30 uur in de Elzenhoeve aan de Elsendijk 1 te Luyksgestel. Meer info op www.elzenhoeve.eu