Sellekaertsstraat volledig open

PELT – Op vrijdag 6 december in de loop van de namiddag gaat de Sellekaertsstraat weer in beide richtingen open voor alle verkeer. De werken tussen de Leopoldlaan en de Haspershovenstraat zijn dan afgerond. Dat wil zeggen dat de verkeersdruk op de Leopoldlaan een stuk kan verminderen en dat het winkelcentrum aan De Koel goed bereikbaar is gedurende de komende drukke feest- en winkelperiode.

Is het Sinterklaas die de Sellekaertsstraat openstelt, dan zijn het de Driekoningen die opnieuw verkeershinder meebrengen. Want vanaf 6 januari – als het weer het toelaat tenminste – wordt er gewerkt op het gedeelte tussen de Haspershovenstraat en Skiffel. Het eenrichtingsverkeer zal beperkt zijn tot dit gedeelte en de werken zouden er een maand duren. 

De werken in de Sellekaertsstraat dienen voor de elektrificatie van de spoorlijn Mol-Hamont. Dankzij deze elektrificatie zullen vanaf eind 2020 elektrische treinen kunnen rijden tussen Mol en Hamont en zal een rechtstreekse treinverbinding naar Brussel mogelijk zijn.