Valkenswaard O’Nice zorgt voor sfeer in het centrum van Valkenswaard

In 2002 stond er voor het eerst een ijsbaan op de Markt in Valkenswaard. Heel anders dan nu, toen een onoverdekte baan. Nu al een aantal jaren een overdekte baan, met maar liefst 800 vierkante meter schaatsoppervlakte. Enige vorm van neerslag kan nu de pret niet meer drukken.

In de loop der jaren is niet alleen de tent met horeca en het schaatsoppervlak gegroeid; het aantal evenementen die op de schaatsbaan of bijbehorende horecatent plaats vinden is in kwantiteit en kwaliteit meegegroeid. Ook dit jaar is er weer een heel complete programmering. Te veel om op te noemen, maar een paar items lichten we er toch even uit. Er zijn drie voorrondes van het Fun Curling met een finaleavond op 3 januari. Er is weer de Rotary Curling Cup op 12 december. Het NK ijsfietsen staat gepland voor zaterdag 4 januari. Zomaar een greep op alles wat er op de ijsbaan gebeurt. Voor het complete overzicht kun je terecht op: www.valkenswaardonice.nl/

Daar waar de activiteiten in de beginjaren vooral gericht waren op de ijsbaan is er nu ook veel meer interactie met het centrum van Valkenswaard. Vorig jaar is samen met Valkenswaard Marketing en Centrummanagement het thema Valkenswaard O’Nice gelanceerd. Dit thema is een kapstok voor alle activiteiten die erop gericht zijn om het centrum van Valkenswaard in de winterse periode gezellig en bruisend te maken. Het complete programma is terug te vinden op www.visitvalkenswaard.nl. Ook hier toch even aandacht voor iets speciaals. Op 14 plaatsen in het centrum zijn billboards geïnstalleerd met daarop op 3 zijden prenten van oude dorpsgezichten. Deze doeken met oude dorpsgezichten zijn een initiatief vanuit de Valkenswaardse centrum-ondernemers. Valkenswaard Marketing en Centrummanagement hebben dit plan verder uitgewerkt en samen met een lokale ondernemer ten uitvoer gebracht. ‘S avonds zullen deze objecten worden verlicht. Er is bij de VVV een plattegrondje beschikbaar waarmee men een wandeling door het centrum kan lopen. Nog mooier is dat er door de VVV ook wandelingen worden georganiseerd onder begeleiding van een VVV gids. Deze gids zal allerlei achtergronden vertellen over de historische plekken die op de prenten te zien zijn. Op 1 van de objecten wordt een kijkje in de toekomst gegeven met een sfeerimpressie van de nieuwe markt. Voor informatie over de gidsenwandeling kan men terecht bij het VVV kantoor.