Ceremony of Carols in het Oude Kerkje te Middelbeers

MIDDELBEERS – Op zaterdag 21 december verzorgt het Veldhovens Vocaal Ensemble Phoenix uit Veldhoven een bijzonder Kerstconcert in het Oude Kerkje te Middelbeers.

Tijdens dit concert zal namelijk “A Ceremony of Carols” worden uitgevoerd, een schitterende compositie van Benjamin Britten voor koor en harp. Daarnaast is er ook volop ruimte voor andere sfeervolle liederen die passen in de tijd van het jaar. Het geheel staat onder leiding van dirigent Ton van de Weem. De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door harpiste Inge Frimout-Hei. 

Phoenix bestaat uit zo’n dertig enthousiaste zangeressen en zangers, die in de ruim veertig jaren dat het koor inmiddels bestaat, een breed repertoire hebben opgebouwd. Zowel in Nederland als daarbuiten heeft Phoenix optredens verzorgd en deelgenomen aan concoursen en festivals. 

In samenwerking met andere koren heeft Phoenix werken als Carmina Burana, de Messiah van Händel en de Requiea van Fauré, Mozart en Duruflé uitgevoerd. Samen met de Argentijnse tenor Javier Rodriguez zong Phoenix verschillende malen de wereldberoemde Misa Criolla. Voor de nabije toekomst staan The Queen Symphony van Tolga Kashief en de Carmina Burana van Carl Orff op het programma. 

Het concert in het Oude Kerkje begint om 20:00 uur. Kaarten à € 12,50 zijn verkrijgbaar voor aanvang van het concert in het Oude Kerkje of kunnen worden gereserveerd via tel. 0031 6-53362385. Het adres  van het Oude Kerkje is Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers. Meer info is te vinden op  www.oudekerkje.nl. Ook vindt u ons op Facebook www.facebook.com/oudekerkje