Winters Weert 2019

WEERT – De winteractiviteiten barsten los en de historische binnenstad van Weert wordt een slinger van licht met sfeervol verlichte straten en pleinen. De binnenstad van Weert karakteriseert zich met een gevarieerd aanbod van winkels en veel horeca-etablissementen, waar het tijdens een bezoek aan Weert heerlijk vertoeven is.

Bezoekers worden verrast met tal van sfeervolle evenementen en winkelacties:

Op 21 en 22 december kan je op de Nieuwe Markt op de foto met de Kerstman.  En op
21 december is het ook Late Night Shopping, de winkels in het centrum van Weert zijn geopend tot 22.00 uur. Op 14,15,18 en 21 t/m 29 december staat de Kerststal in ’t Klooster. De bekende Kerststal van Weert is terug in 2019! Na een succesvolle doorstart in 2017, zal de Kerststal ook in 2019 weer opgebouwd worden in de kloostertuin van de Zusters Birgittinessen aan de Maasstraat 17 in Weert. De kerststal is geopend op zaterdag 14, zondag 15 december en woensdag 18 december en van zaterdag 21 t/m zondag 29 december, alle dagen van 13.30 tot 17.00 uur. De ingang vindt u aan de Maasstraat 17, bij de poort van het gastenhuis. Een bezoek aan de kerststal kost 2 euro per persoon, waarvan de opbrengst ten goede komt aan het goede doel.

En van
21 december tot en met 4 januari staat het KerstDoolhof op de Markt, een met kerstbomen ingericht doolhof waar echte speurneuzen een ronde kunnen dwalen tussen de groene dennentakken. Het doolhof herbergt een bijzondere snoepboom, waarin verse kerstlekkernijen aan de takken groeien. Wie de boom kan vinden mag hier natuurlijk de vrucht van plukken. Een bezoek aan het KerstDoolhof is geschikt voor jong en oud en een ideale combinatie met een bezoek aan de binnenstad. Van zaterdag 21 december t/m zaterdag 4 december is het KerstDoolhof dagelijks geopend van 13.00 tot 17.00 uur, en extra lang tijdens koopavonden en de Late Night Shopping op 21 december. Op Eerste en Tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag is de poort gesloten. Op 29 december is het Koopzondag en Winterse Vrijmarkt. Beleef de zesde editie van Marktrecht voor elke Weertenaar, de gezelligste vrijmarkt in de open lucht! In 2019 krijgt iedere Weertenaar marktrecht tijdens de koopzondag van zondag 29 december. Tijdens deze feestelijke dag is de Weerter binnenstad het podium waar alle Weertenaren hun koopwaar verkopen of hun talenten showen.

Tijdens Winters Weert is het ook feestelijk shoppen! Als speciaal cadeautje geniet je tijdens het doen van je kerstinkopen van diverse live muziek en entertainment verspreid over de hele binnenstad. Kijk op de website voor alle evenementen en meer informatie: www.wintersweert.nl