De Bok staat weer

BUDEL – Na de bekendmakingen van de hoogheden voor het nieuwe carnavalsseizoen volgde natuurlijk ook het ‘bokplaatsen’. Iedereen moet natuurlijk kunnen zien waar de nieuwe hoogheden van Budel hun prinselijke onderkomen hebben. Zo werden er op zaterdag bij Jeugdprins Kes in de Fazantlaan en bij Jeugdprinses Mara in de Bosch de jeugdbokken geplaatst. Op zondag was de gehele Raad van elf, bestuur, vrienden en familieleden van kersverse Preens Bart den Urste en Prinses Ingrid aanwezig op de Zwaluw. De commissie Bouw van de Buulder Buk was paraat om daar onder toeziend oog van de vele aanwezigen de Bok te plaatsen. Na de plaatsing werd de allereerste onderscheiding van het nieuwe Prinsenpaar in de Orde van ‘t “Detetectorke” door Preens Bart den Urste omgehangen bij zijn zoon Stan. Er volgde een polonaise door de straat waarna ook de andere aanwezigen die dat verdienden werden onderscheiden door het Prinsenpaar. Deze zondag werden al vroeg de Bokkenblaaikes rondgebracht in Budel. Mogelijk dat er enkele straten iets langer moeten wachten, want de bezorgers hebben tot woensdag om deze rond te brengen. Heeft u een Nee-Nee sticker, of heeft de bezorger de brievenbus per ongeluk niet kunnen vinden en wil je toch graag een Bokkenblaaike ontvangen loop dan tijdens kantoortijden even binnen bij het kantoor bij Van Hunsel en Govers aan het Capucijnerplein. Verder kun je natuurlijk al het nieuws van c.v. Buulder Buk volgen op www.buulderbuk.nl en via de Facebookpagina. Via de website kun je ook altijd vlaggen, pins, sjaals en andere Buulder Buk gadgets aanschaffen. Misschien als tip voor een kadootje onder de kerstboom.

Foto gemaakt door Monique Duisters