Dit jaar voor de 28ste keer Levende Kerststal Gastel

GASTEL – In Gastel nemen ze ‘Levende Kerststal’ echt letterlijk, daar is geen beeld te zien. Lammetjes lopen door de stal die gevuld is met figuranten: engeltjes, herders, 3 koningen, Maria, Jozef én een pasgeborene. Ook de os, ezel en schapen ontbreken niet. “Het is een heleboel werk om alles weer bij elkaar te krijgen. Maar de toeschouwers kijken er graag naar, omdat het toch wat echter is dan beelden. Dit jaar wordt de Levende Kerststal voor de 28ste keer in Gastel opgebouwd en steeds wordt hij weer iets verfraaid. Dit kan doordat er door de jaren heen een heel netwerk van vrijwilligers is ontstaan. Zij dragen allemaal hun steentje bij voor en/of tijdens de Kerst.  Behalve de ‘levensechte’ stal wordt ook gezorgd voor muziek. Maar ook de innerlijke mens wordt niet vergeten. De Levende Kerststal van Gastel is dus zeker de moeite waard om te bezoeken voor jong en oud!  De toegang tot de Levende Kerststal Gastel is gratis. Aangezien de dieren en alle pasgeborene hun rust nodig hebben, is de Levende Kerststal te bezoeken op de 1ste en 2de Kerstdag van 14.00 u tot 17.00 uur. in gemeenschapshuis “De Schaapskooi”. Bordjes wijzen u de weg. Naast de Levende Kerststal wordt in Gastel nog meer georganiseerd met de Kerst. Op Kerstavond wordt bij de kerststal een prachtige kerstnachtviering gehouden. Door de intieme en ongedwongen sfeer is het ieder jaar weer een mooie ervaring om de Kerst mee te beginnen. Iedereen is van harte welkom om 24.00 u in de nacht van 24 op 25 december. Na afloop is er koffie en thee met worstenbroodjes. De volgende ochtend, op eerste kerstdag, is er om 9.00 uur een viering in het Sint-Corneliuskapel.

Foto Hennie Roosen