Meeste wegen volledig open bij begin kerstvakantie

PELT – Tijdens de kerstvakantie heeft de bouwsector collectief verlof. De wegenwerken liggen dan stil. Voor het zover is, hebben de aannemers die in Pelt wegenwerken uitvoeren, meer dan een tandje bijgestoken. Ze hebben er namelijk voor gezorgd dat het merendeel van de wegen waar gewerkt wordt, volledig open zijn bij het begin van de kerstvakantie. 

De Ringlaan en de Sellekaertsstraat gingen enkele weken geleden al terug in beide richtingen open voor alle verkeer.  In de Sellekaertsstraat is er na de kerstvakantie tussen de Haspershovenstraat en Skiffel opnieuw eenrichtingsverkeer. Hier wordt na de kerstvakantie verder gewerkt aan de ondergrondse leiding voor elektrificatie van de spoorlijn. Een soortgelijk scenario is er op de Lindelsebaan: tijdens de kerstvakantie is de weg open in beide richtingen,  daarna is er eenrichtingsverkeer op het laatste gedeelte van de werken. Dat is vanaf de Stalmanstraat tot aan de Astridlaan. Daar heeft de Watergroep voor haar gedeelte van de opdracht momenteel de bermen opgebroken, zodat de aannemer er vanaf 6 januari kan beginnen aan de nieuwe stoepen. Die nieuwe stoepen zijn bij het begin van de vakantie klaar tot aan de Heidestraat. Het gedeelte tussen de Heidestraat en de Stalmanstraat behoort tot de opdracht van De Watergroep. 

De Leopoldlaan gaat stilaan de laatste fase in. Nog net voor de vakantie wordt de onderlaag asfalt aangelegd. Daardoor zal de toegang tot bewoners en handelaars in ieder geval al een stuk gemakkelijker zijn. Doorgaand verkeer is nog niet mogelijk, want de brug over de Dommel moet nog verder aangelegd worden.  Tenslotte heeft de aannemer ervoor gezorgd dat in het project Hofweg-Houtmolenstraat het gedeelte Houtmolenstraat geasfalteerd is en volledig open kan gaan voor het verkeer. Ook het gedeelte voor de zwakke weggebruikers zal er klaar zijn bij het begin van de vakantie. De Hofweg is nog niet zover, maar blijft wel toegankelijk voor plaatselijk verkeer.

Er wordt hard gewerkt om ook fiets- en voetpaden klaar te hebben, zodat de Houtmolenstraat in alle veiligheid open kan.