Sporting Pelt tegen Uilenspiegel 

PELT – Zaterdag had de topper in Liga 1 plaats, Uilenspiegel op bezoek in het Dommelhof. De winnaar zou zich steviger nestelen op de derde (en virtueel tweede) plaats, op 2 punten van leider Merksem dan. De start was voor de Uilen, die scoorden de eerste twee doelpunten en gingen aan de leiding, dat was dan de eerste en laatste keer. Sporting dicteerde het spel en bouwde gestaag aan een voorsprong van 6-4, naar 12-6 en rusten met 19-11 na een goede collectieve prestatie.

De tweede helft werd de lijn “Door”getrokken, geen dipje deze helft zoals vorig week, maar voluit in de aanval (en verdediging). De Antwerpenaren nog wel even met een knappe reeks van Elliot (4 rozen) en Jasper (1 roos) naar een 20-16 in het begin van de tweede helft. Echter dan nam Sporting opnieuw over, en maakt (naar wekelijkse gewoonte) een reeksje van 7 doelpunten en ging zo vanaf de 18′ naar een 34-21.  Uilenspiegel drong niet echt meer aan, Sporting morste nog wat met kansen en overhaaste shots, maar controleerde verder naar een 36-24 eindstand en zo de twee punten in Pelt gehouden!