Tygo (10) uit Maarheeze zamelt 8162 knuffels in voor KiKa

MAARHEEZE – Tygo Clijsen is 10 jaar oud en woont in Maarheeze. Hij is voetballer van vv Maarheeze maar naast het fanatisme in voetbal is hij enorm fan van het spelletje ijshockey. Hij heeft samen met zijn vader en 3 andere vrienden een seizoenkaart van de Eindhoven Kemphanen en bezoekt alle thuiswedstrijden van deze club. Ook bezoekt hij regelmatig wedstrijden van andere teams. Op 29 december ging hij samen met zijn vader en vrienden naar de Teddy Bear Toss in Geleen. Drie jaar geleden kwam Tygo er bij toeval achter dat er een Teddy Toss plaatsvond. En heeft hij geholpen met het “op het ijs gooien” van knuffels. Deze knuffels worden in Geleen en omgeving altijd ingezameld in de maand december. De ingezamelde beren komen ten goede aan speelgoedbank de grabbelton. En de nieuwe beren vinden een plekje in ziekenhuizen aldaar in de regio. Ook kunnen er KiKaberen (stichting Kinderen Kankervrij) worden aangeschaft om zodoende dit goede doel te steunen. Tygo zamelt jaarlijks veel beren in. Onlangs deed hij via HAC Weekblad een oproep om nog meer  knuffelberen in te zamelen voor het goede doel. De actie was een groot succes en kreeg ook flink wat media aandacht. Zo kon hij uiteindelijk met maar liefst 8162 knuffels verzamelen! Tygo wil graag via HAC Weekblad iedereen bedanken voor de donaties. Hij gaat hier komend jaar opnieuw zijn schouders onderzetten en hoopt volgend jaar nog meer knuffels in te zamelen. Om dit te realiseren is Tygo op zoek naar een ruimte waar hij de knuffels kan opslaan. Wie heeft er nog een ruimte beschikbaar? Laat het Tygo weten via d.clijsen@gmail.com Deze actie voor KiKa leverde uiteindelijk in totaal 22.357 knuffels op en er kon €2700 aan KiKa overgemaakt worden.