Nieuwjaarsborrel Gemeente Pelt

PELT – Het gemeentebestuur van Pelt heeft op zondagvoormiddag 5 januari voor alle inwoners een receptie aangeboden. De sporthal van Dommelhof was goed gevuld en er waren gratis drankjes en hapjes in overvloed. Voor de kinderen had de jeugdhandbal een hele speelhoek voorzien met onder meer springkastelen. 

Bij het binnenkomen werd iedereen verwelkomd en een gelukkig nieuwjaar gewenst door Burgemeester Frank Smeets en schepenen. Voor de mensen die dat wensten was er een gratis busdienst ingelegd maar ook voor de fietsers had men ruim voldoende stalling voorzien. In zijn toespraak dankte de burgemeester de vele organisaties, ondernemingen, verenigingen, buurten en vriendengroepen die zoveel organiseren, die Pelt maken, die zorgen voor welvaart, werk, actie, die mensen samenbrengen en die voor elkaar zorgen. “Dat is het echte Pelt. Samen bouwen we aan een mooie warme gemeente die uitstraling heeft tot ver buiten de grenzen”, aldus Frank Smeets. Hij bedankte ook de vrijwilligers van vzw Palliovik die zorgden voor de bediening. Verder nodigde hij alle aanwezigen uit om mee te zingen met het Lied van Pelt  ‘Het dörr’p van ós allemoâl’ dat vervolgens door het pop-up koor onder leiding van Jos Meekers vanop het podium gezongen werd. De tekst, in het Pelter dialect, is geschreven door Fons Tuyaerts en de melodie staat op naam van Jos Meekers. De tekst werd onder het publiek uitgedeeld zodat iedereen vlot mee kon zingen. Hierna was het de beurt aan Linda, Ken en Els van LiKe Music Entertainment die met een verfrissend optreden het hele gebeuren opfleurden. 

De foto’s zijn gemaakt door Albert Loos.